Eksorcisten: Må være den bedste...

Eksorcisten

28/11-05Må være den bedste...
Utroligt at jeg ikke har anmeldt denne film. Det hele er blevet sagt af andre herinde, så jeg vil blot bidrage med følgende.

Der en af mine venner på universitetet, der spurgte mig i dag hvilken gyser, jeg mente der var den bedste efter Exorcisten.
Jeg tænkte lidt over det....fra Invasion of The Body Snatchers & The Thing, over The Shining til Ju-on....og det eneste der kom ud af min mund var:
"It's pretty hard to beat The Excorcist."

Og det vil jeg tilslutte mig...The Excorcist er (nok) den bedste gyser nogensinde - den oser af ondskab.

28/11-05Svar: Christian.
På en god dag har du helt ret i, at Eksorcisten er den bedste gyserfilm nogensinde. Min forkærlighed for Psycho og Rosemary's Baby samt generelle diplomatiske holdning afholdte mig fra at skrive, at Eksorcisten er DEN BEDSTE nogensinde. Uanset hvad kan man næppe diskutere, at den bejler om pladsen...

28/11-05Svar: Christian.
Vi har det på samme måde....jeg var nødt til at indsætte 'nok' i parantes - det er svært at slå sømmet i. Men den er dæleme svær at slå af pinden når jeg sådan sætter mig ned og tænker over det.

Der er ingen tvivl om at både Psycho og Rosemary's Baby er cinematiske milepæle men Excorsisten, som et eksempel på gyser genren, står stærkere på nethinden for mig. Den er simpelthen så skræmmende og gennemført.

29/11-05Svar: Christian.
Anonym
OK.. Så er jeg altså nødt til lige at gøre lidt reklame for Exorcisten 3. En aldeles glimrende film, der bestemt gav mig et af de største chok jeg har fået foran skærmen igennem hele mit voksenliv.

Om Eksorcisten er den bedste gyser?
Personligt må jeg nok lade den dele 1-pladsen med The Thing, der efter min mening er ligeså gennemført og ubehagelig omend med helt andre virkemidler og såmænd også under andre vilkår.

Det værste ved Eksorcisten er at Friedkin i Director's Cut medbragte den overflødige "Spider crawl"-scene, der tager for meget af dén uovertrufne uhygge der ellers er tilstede hver gang filmens karakterer nærmer sig Regan's dør.

29/11-05Svar: Christian.
Ja, Spidercrawl scenen er der blevet talt meget om. Jeg har set begge versioner, og selvom scenen ikke bidrager noget særligt synes jeg altså heller ikke den ødelægger noget. Det er filmen simpelthen for god til.

Og The Thing, som du kan se på min anmeldelse...ja den er helt oppe og konkurrere om førstepladsen. Jeg har set The Thing flest gange, men jeg tror at jeg må give Excoscist målfotoet...tror jeg ;)

29/11-05Svar:
Nu synes jeg heller ikke den scene decideret ødelægger filmen. Den tager bare lidt af den dér tyngende fornemmelse jeg ellers har fået i maven hver gang en karakter nærmer sig det fordømte værelse.
The Thing og The Exorcist må vist dele 1-pladsen p.t for mit vedkommende, meget tæt løb. ;-)

30/11-05Svar:
Jeg har ikke set Excorcisten 3 siden...ja...kan ikke engang huske det, men jeg vil da vende tilbage med mine klommentarar når jeg på et tidspunkt får den genset. George C Scott var ihvertfald en eminent skuspiller.

Noget helt, helt andet...fuck, hvor kan jeg ikke vente på at se The New World. De viser traileren (eller er det en teaser, ikke sikker) herovre og den ser fantastisk ud. Så fik jeg det ud....pyyyh.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.