Stealth: Wow...super ringe!

Stealth

01/12-05Wow...super ringe!
Stealth er den dårligste film jeg har set i år. Historien om det intelligente stealth fly, der bliver ramt af et lyn ("It's alive...it's aliiiiiive") og derefter går amok med sit arsenal er nok det mest utroværdige jeg længe har set. Ikke nok med det....i de scener hvor de menneskelige piloter prøver at tale AI'en til fornuft (ja, den kan tale ligesom bilen i Knight Rider), opfører den sig som et lille barn der lige har fået at vide, at der ikke er mere lagkage. Stædig og komplet irrationel.

Filmen fungerer kun på et eneste plan - som en sublim showreel for Digital Domain, der har skabt luft kampene i filmens første to tredjedele.

Hvad så med klimakset, spørges der nok.

Ja, jeg mangler ord for at beskrive hvor elendigt filmen slutter. I stedet for at spille på filmens eneste positive element og give os en kæmpe luftkamp mellem helt og AI, vælger man at flyet pludselg (efter at have været den mest menneske fjendtlige AI siden The Terminatrix) får en samvittighed. I et komplet usandsynligt klimaks flyver EDI - det hedder flyet, Eddie, tee-hee - ind i en nord-koreansk helikopter i selvopofrelse for at redde helten og lækre Jessica Biel. Jeg var lige ved at kaste op. Lad os ikke gå ind i hvorfor filmen ender I Nord Korea - det er helt til grin.

Prøv at forstille dig, at Kyle Reese i Terminators tredje akt sætter sig ned i en rundkreds med Sarah Connor & T-800 og overbeviser ham om at han i virkeligheden bare er en robot skabt af en ond AI, og om de ærligt talt ikke bare skulle være venner i stedet for at prøve at slå hinanden ihjel. Det er hvad Stealth prøver at sælge.

Føj for fanden.

Desuden leverer filmen et propaganda-agtigt billede af amerikansk militær magt (se blot hvor meget isenkram og hangarskibe Jamie Foxx, Jessica Biel og Josh Lucas har at lege med), og at krig udført af tænkende maskiner faktisk er en god og pacifistisk ide.

Sikke en omgang vås. Se den kun hvis du har en særlig interesse i digitale effekter.

01/12-05Wow...super ringe!
det er da' en udemærket film til en
fredag aften hvor man ikke skal noget...

02/12-05sv. Wow...super ringe!
Som du kan læse er jeg ikke enig i det :)
Du kunne jo skrive en anmeldelse, hvor du forklarer, hvorfor den er en fredag aften værd - jeg mener det bestemt ikke.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.