The Last Samurai - Den Sidste Samurai: Den er superfed,,,m...

The Last Samurai - Den Sidste Samurai

30/12-05Den er superfed,,,men....
Anonym
Jeg har endelig skrevet min mening cirka 2 år efter den udkom i bio'en. PÅ det tidspunkt syntes jeg at kampscenerne kom op på højde med ringenes herre,,og har den første film somhavde kampe der indeholdt..sværd mod projektil våben. Men filmen bliver mere tynd i plottet jo mere man ser i filmen. Dog syntes jeg at de japanske skuespillere er rigtig gode,,,I samurai film fra japan,,er skuespillet så tyndt at man begynder at tude.

Måske bliver Tom Crusie også trættende på længden men leverer. Men det kan man da leve med. Man skulle bare lade hovedrollen gå til Ken watanabes rolle og lade ham overleve.

kombinerer visuelt, skuespillermæssigt og musik godt sammen og bliver færdig kogt som en god film. Filmen fortjener godee anmendelser, men ingen awards.....

31/12-05Den er superfed,,,men....
I hvilke samuraifilm fra Japan er skuespillet tyndt?

Jeg er tilbøjelig til at give dig ret, hvis du taler om popfilm som "Samurai Fiction", "Azumi", "Red Shadow", og muligvis også den nye "Zatoichi". Men hvis du ser andre nye film om samuraier såsom "Twilight Samurai", "When the Last Sword is Drawn", "Kakushiken" med mere, så er der helt fantastiske skuespilspræstationer at finde. Og hvis du kigger på klassikerne, "Harakiri", "De Syv Samuraier", "Livvagten", "Onibaba", de gamle "Zatoichi"-film m.fl., så blegner de fleste film fra idag i forhold til.

Watanabe Ken er god, men han er ingen Mifune Toshiro.

31/12-05Den er superfed,,,men....
Jeg har set den sidste "Zatoíchí"-film, men kender ikke de andre, tilgengæld har jeg en lille samling på tre af Mifune Toshiro's film, en slags trilogi, den ene af dem er Akira Kurosawa's "De Syv Samuraier", men kan desværre ikke lige huske hvad de to sidste hedder.

De andre japanske blockbustere, udover film som "Internal Affairs" og "Kung Fu Hustle", tvivler jeg lidt på om har fundet dansk distrubution, det er ihvertfald ikke mange jeg ser. Ved du om nogle af de titler du omtaler nogensinde har, eller vil for den sags skyld, finde vej til det danske filmmarked, Za kannushí ?

Og Godt Nytår, forresten. Vh.

31/12-05El Nino
Godt nytår :)

Mon ikke de Mifune-film du har liggende er fra den boks, der indeholder Miyamoto Musashi-trilogien og "De Syv Samuraier"? Det er nogle fantastiske film (den første i trilogien, "Miyamoto Musashi", vandt endda en af de første oscars for udenlandsk film), men billedkvaliteten på den danske udgave er ikke den bedste.

Blandt de nye film jeg nævner, er to af filmene, "Twilight Samurai" og "When the Last Sword is Drawn" udgivet på DVD i Danmark, og de har været solgt i godt i de fleste butikker. "Azumi" blev vist på natfilmfestivalen, og Kurosawas "Yojimbo" er blevet vist adskillige gange på TV, i biografer og den er til at finde på DVD. Faktisk fik "Harakiri" også dansk premiere i sin tid, men det er ved at være nogle år tilbage.

Alle de andre titler (med undtagelse af "Kakushiden" der er stadig er ganske ny) er til at finde hos alle de store internationale DVD-netbutikker.

Forresten,"Internal Affairs" og "Kung Fu Hustle" er ikke japanske, men kinesiske :)

01/01-06Za Kannushi
Ahh, ja. Jeg mener du har helt ret med hensyn til Mífune Toshíro bokssættet. Rigtig gode film, så dem een kold nat for noget tid siden, mutters alene, de var rigtigt gode og overraskende taget i betragtning at jeg ikke kender så meget til japansk film endnu.

"Tiger på Spring, Drage i Skjul" og "House of Flying Daggers" er vel også kinesiske, ja så er det ærligt talt ikke mange af de nye japanske filmtitler jeg har haft muligheden for at se, desværre.

Håber du har haft et godt nytår Za Kannushi, vi snakkes ved. Ciao. {=$)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.