Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet: Dejligt eventyr...

Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet

02/01-06Dejligt eventyr...
Anonym
Bogen bag denne film, var én af mine favoritter som barn, hvorfor jeg havde store forventninger til filmen. Samtidig har jeg set såvel den gammeldags og primitivt tegnede, men efter min mening, velfungerende og medrivende tegnefilm, som en dårligt castet BBC-serie.
Jeg forstår ikke hvorfor der ikke tidligere er lavet en storslået spillefilm over et så smukt, spændende og indholdsrigt eventyr, og har af samme grund glædet mig som et lille barn til at se denne filmatisering.
Filmen overgår - ikke overraskende - både tegnefilm og serie i troværdig skildring af bogens univers og personer. For Narnia er virkelig smukt og eventyrligt skildret i billeder. Aslan er imponerende, som alletiders retskafne løvekonge. Derudover er han ikke gjort så selvhøjtidelig, som man kunne frygte i kraft af hans rolle som Jesus-figur.
Heksen er overbevisende manipulerende og magtliderlig, men bliver hun nogensinde uhyggelig nok?
De 4 søskende er alle fund - ikke bare fordi de er overbevisende, men fordi de ligner 4 søskende overbevisende...Og Lucy er dejligt snusfornuftig og åben for eventyrets virkelighed på samme tid, som kun børn kan være det!
Dog synes jeg filmen mangler fordybelse i visse øjeblikke; f.eks. Lucys første besøg hos faunen.
Alt i alt en film, der viser sit værd i sin trofasthed overfor forlægget, gode casting og flotte billeder.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.