Predator - jagten er begyndt: Jagten på rovdyret

Predator - jagten er begyndt

08/01-06Jagten på rovdyret
Små SPOILERS:

Predator er en af Arnold Schwarzeneggers helt store film, der er med til at konstituere hans status som actionstjernen over dem alle. Han spiller sammen med et hold bodybuildere og wrestlere, som skal forestille at være amerikanske marinesoldater på en mission i centralamerika. Det, der starter som en simpel ekspederingssag, udvikler sig snart til en kamp på liv og død mod en dræber, stærkere end dem selv. Netop valget af en flok hormonpumpede gutter viser Predatorens styke. End ikke de ypperste mennesker kan få den ned med nakken. Og alligevel... for de har jo Arnold, som viser sig at være mere end en ligemand for rumvæsnet.

En af de ting, der alligevel skiller Predator ud fra andre Schwarzenegger-film, er, at denne gang er det ikke Schwarzenegger, man husker. Derimod er det Predatoren og dens fantastiske figurdesign, våben og evner. Her er tale om et ikonografisk filmuhyre på højde med Aliens og King Kong, hvilket er nok i sig selv til at filmen står som en klassiker i genren.

Historien er ikke vigtig, og dialogen, som der i øvrigt ikke er meget af, er overflødig. Det vigtigste er kampen mellem menneske og rumvæsen, og kulissen er perfekt valgt: junglen. Ikke en rumplatform eller en fremmed planet. Nej, en jungle, hvor det viser sig, at Predatoren kan udnytte sine jægerinstinkter til perfektion.
At man heller ikke får at vide, hvad den er, eller hvor den kommer fra, er faktisk et fornuftigt træk, som blot bidrager til mystificeringen af uhyret.

Predator er en glimrende actionfilm, der skal ses af alle Schwazenegger-fans. Den er anderledes fra mange af hans andre film, da den ikke udelukkende fokuserer på ham, men også forsøger at fortælle en simpel, men fængende historie.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.