Elitepædagogen: Pædagogik For Hjernelamme

Elitepædagogen

11/01-06Pædagogik For Hjernelamme
Toptrænet elitesoldat (Diesel) får til opgave at beskytte en flok unger, da nordkoreanske agenter er ude efter en opfindelse deres far har lavet.

Arnold Schwarzenegger lavede i 1990 filmen ”Kindergarden Cop”, hvor han spillede den hårdkogte actionhelt, der fik sin sag for da han skulle lege pædagog midt i en sag. Den film var ved gud intet mesterværk, langt fra endda, men den havde sine underholdende momenter og fungerede fint nok som morsom tidsfordriv.

Nu er det så blevet Diesel’s tur til at afprøve kræfter med den mere familievenlige (læs børnevenlige) actionkomedie og sammenlignet med Schwarzenegger’s film, der ligner et mesterværk i forhold til, er det da gået helt galt.

Det er da måske forståeligt nok, at Diesel vil afpudse sit image som hård negl lidt og bløde det en anelse op, men hvorfor han ikke har kunne finde en bedre film, der dog blev en for mig uforklarlig stor succes, end dette til at gøre det i må undre mig. Måske skal det ses i forhold til hans manglende talent for skuespil, at han ikke kan finde en bedre rolle og bedre film, for ”The Pacifier” er ganske enkelt så rædselsfuldt ringe og enfoldig klichefyldt som de kommer, selv om han prøver efter bedste evne at være morsom. Men hvad hjælper det, når han placeres i en masse situationer der ikke er det. Det er Hollywood når det på alle måder er værst.

Humoren hører til den slags vi har set mange gange i sådanne film og den er ikke blevet bedre, mens action- og spændingsscenerne enten virker som tomme parader eller ideforladte påhit fra folk der ikke forstår sig på film og faktisk ingen ideer har.

Jeg kan kun anbefale at man ikke spilder sin tid med denne her klodset omgang familieaction, der er så lummer amerikansk som de kommer, for der findes altså bedre film derude, de er nærmest umulige at undgå i forhold til.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.