The Brothers Grimm: The Brothers Grimm, eventyrfilmen der ...

The Brothers Grimm

02/02-06The Brothers Grimm, eventyrfilmen der efter sigende skulle bane vejen for Terry Gilliam's storslåede projekt om Don Quixote - filmatiseringen af succes romanen - der sidst endte i dokumentaren Lost in la Mancha.
Historien handler om de to brødre William (Matt Damon) & Jacob Grimm (Heath Ledger) og deres levevej som fupmagere, eller rettere med det utrolige erhverv som falske dæmonuddrivere etc. Dette fungere egentligt meget godt i nogen tid og de tjener nogle gode skillinger hist og hér, indtil de en dag bliver sat overfor en sand udfordring, det værende en ægte forhekset skov og alt hvad dertil hører af hurlumhej, og som det derpå snart viser sig, uoverkommelige forhindringer, for de to nu tilpas ydmyge brødre.

Filmen formår, i det store hele, ikke at være nær så overbevisende eller imponerende som eksempelvis Tim Burton's originale, samt langt dystre fortælling om legenden "Sleepy Hollow". Dertil er historien, i "The Brothers Grimm", heller ikke sammenhængende nok til at forblive medrivende, og skuespillet mangler også en vis gnist, samt indlevelse og intensitet.

Den alligevel stedvist dystre fortælling slutter naturligvis, og meget passende, af med en rigtig eventyrlig, omend sukkersød, 'happy ending'.

Ved ikke helt hvad jeg egentlig havde forventet, men synes ikke at filmen er særligt vellykket og helt overordnet set finder jeg den bare alt for tam og ligegyldig - som mange andre anmeldere iøvrigt også har påpeget det.

* 3 af 7 mulige stjerner til eventyret "The Brothers Grimm". *

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.