The Constant Gardener: Romantisk drama eller politisk krimi?

The Constant Gardener

16/02-06Romantisk drama eller politisk krimi?
Som overskriften antyder, kan nogle måske stille spørgsmålstegn ved om The Constant Gardener er et romantisk tragisk drama udspillet i Afrika (Kenya) eller en politisk krimi hvor engelske politikere vil gøre alt for at gemme en sandhed der kan give bagmændene et dårlig ry. Ja der behøves ikke engang stilles spørgsmål omkring dette, for The Constant Gardener er begge dele. Filmen kan godt virke meget langsom, især i starten, men dette er et nødvende for at komme godt ind på hovedpersonerne Justin Quayle (Ralph Fiennes) og hans kone Tessa (Rachel Weisz) og for at forklare deres motiver, netop så vi som publikum kan forstå og bryde os om filmens hovedpersoner. Selv om starten af filmen (hvor Justin møder Tessa) er meget langsom er det alligevel netop disse scener der først springer tilbage i ens hoved når filmen er slut, og viser sig i sidste ende at være filmens stærkeste scener.

Den rystende og forvirrende kameraføring virkede dog lidt malplaceret til tider, men fungerede andre steder rigtigt godt. Der skal især nævnes en scene hvor nogle Engelske diplomater spiller golf og diskuterer politik, her bevægede kameraet sig frem og tilbage ind og ud mellem personerne, som gjorde hele situationen mere levende og interresant.

Jeg kan derfor kun varmt anbefale The Constant Gardener, og hvis filmen ikke lige er ens smag, kan man i det mindste nyde de fremragende præstationer fra Ralph Fiennes, Rachel Weiz, Danny Huston og Bill Nighy.

16/02-06Romantisk drama eller politisk krimi?
Du er da kommet godt igang, tillykke med det. =p)

Og kan da godt se at du har skrevet en lille anmeldelse af "Brokeback Mountain" og "The New World", my mistake, havde lige overset dem i forbifarten, pardón! niñoen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.