Good Night, and Good Luck.: Et stykke Amerikansk Historie.

Good Night, and Good Luck.

17/02-06Et stykke Amerikansk Historie.
Da jeg selv er halvt Amerikaner (ikke sådan en god kompination disse dage halv Dansker, halv Amerikaner må man sige) har Amerikansk historie altid fascineret mig. Med Good Night and Good Luck får vi som publikum et virkeligt godt indblik i kampen mod kommunismen i 50'erne og dem der sagde imod. For dem der ikke ved meget om denne periode er filmen et virkelig godt stykke redskab.

Selv om filmen blot er 90 min lang, for man stadig en hel masse bunke nyttige og interresante informationer smidt i hoved, som man (det gjorde jeg da) bare sugede til sig. Det er så sjældent at en sådan film med så kort spilletid formår at fortælle så meget nyttigt.

Instruktøren og medforfatteren George Clooney har skabt en virkelig klog film lavet på en slags dokumentar agtig måde i sort hvid, hvilket gør filmen mere realistisk.

Som altid er det jo en ren fornøjelse når en instruktør bruger en hel bunke mere eller mindre kendte ansigter i sine film. Og det er en nydelse at se skuespillere (ikke store Hollywood stjerner) som David Strathairn, Ray Wise, Frank Langella, Robert Downey Jr., Jeff Daniels, Patricia Clarkson og selvfølgelig Clooney selv i samme film.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.