Dragonslayer: Rendyrket Fantasy

Dragonslayer
Film Dragonslayer
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Rendyrket FantasyThomas Nielsen

26/02-06Rendyrket Fantasy
For at undgå at ofre flere jomfruer til ondsindet drage, kontaktes troldmand (Richardson) og hans lærling (MacNicol). Da troldmanden ikke slår til, må lærlingen tage kampen op.

Denne Disney produceret fantasy, byder på noget så sjældent som en gang rendyrket underholdende og teknisk vellavet eventyrfilm, hvor drager er drager og skal bekæmpes og unge kvinder skal reddes.

Det er gammeldags, ærligt fortalt og uden dybere formål end at være en billedfortælling bygget på gamle sagn og legender og det virker.

Jeg har to til tre kritikpunkter af filmen. Det er, at der kunne ske lidt mere, jeg er bare ikke vild med MacNicol, slet ikke som dragebekæmpende mandsling og der er en anelse for meget humor, der ikke passer sammen med den mørke middelalder og billedernes dystre side.

Men ellers hører denne film til en af den slags, hvor man får hvad den lover og det er hundrede procent uforfalsket fantasy og eventyr i rollespilsstil.

Er man som jeg, fan af genren, skal den ses. Er man ikke, kan man roligt vælge noget andet.

31/10-18Rendyrket Fantasy
Ah ja, sådan skrev jeg dengang. For et års tid siden blev den genset og der skrev jeg sådan her til don'en over mail:

Denne ellers flotte fantasy film hæmmes af at der sker for lidt, en fortælling der ikke rigtigt gider blive fortalt og hvis tone stritter lidt i flere retninger. Billedsiden og lydbilledet er dystert, middelalderagtigt, truende og gennemført så det er en fryd. Men alvoren ryger af for mange fjollerier der ikke fungerer, fra filmens i øvrigt kedelige persongalleri. Særligt er jeg ikke vild med Peter MacNicol i hovedrollen, selv om det til hans forsvar skal nævnes at rollen også virker svagt skrevet. Dragen er til gengæld ret flot lavet for sin tid og man kunne ønske sig den havde fyldt mere, for den er tiden værd.

Bedømmelse: 5/10 eller 3/6

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.