From Dusk Till Dawn: Cool sex-satire

From Dusk Till Dawn

01/03-06Cool sex-satire
SPOILERS

George Clooney sætter hele filmens tema i relief når han med sin slutreplik afviser Lewis' tilnærmelse:

"I may be a bastard, but I'm not a fuckin' bastard."

Baren, Titty Twisters, og dens vampyrer (kunder og personale) repræsenterer seksualiteten, som Clooney & Co. angribes af. Efter at have nedlagt vampyrerne og således bekæmpet sin egen seksualitet, er slutreplikken om "fucking" helt i trådt med temaet. Clooney er nemlig angst for sin egen seksualitet. For ham finder der kun cølibatet eller døden.

En fin pointe i en dejlig film, der også rummer referencer til Patty Hearst, gidslet, der forelskede sig i én af sine gidseltagere.

Og Tarantino er med på noget foot fetish og må derfor tematisk helt korrekt lade livet efter at have smagt på varerne.

02/03-06sv.Cool sex-satire
Seth Gecko er bange for sin egen seksualitet.....Is somebody reading waaay too much into it here? ;)

Jeg køber den ikke min ven.

02/03-06sv.Cool sex-satire
Nej, det gør jeg dælme heller ikke. Og da slet ikke til en "no brainer" som denne. Hvornår begynde du at skrive anmeldelser Sandmand? Der var engang du uddelte stjerner til filmene og rent faktisk skrev nyttige ting om dem. Det savner jeg.

02/03-06sv.Cool sex-satire
Anonym
Sandmand overtolker som altid som en gymnasielærer på overarbejde

02/03-06sv.Cool sex-satire
Anonym
Folkene bag denne film har næppe haft de samme intentioner som sandmand får ud af filmen, og den udmelding sandmand kommer med er ikke blot falsk, men også langt langt ude. Helt ærligt mand - denne film er ikke andet end et volds orgie, med andre ord en super underholdnings film med en cool Clooney der fører an, intet mere.

Men det er vel ikke overraskende, at sandmand kommer med sådan en påstand, da kære QT har haft en finger med i spillet, udover han selvfølgelig også har en rolle i filmen. Gaaab mand. Kom dog videre og se film for det de er.

03/03-06sv.Cool sex-satire
hmm, interasant sådan har jeg aldrig set på denne film før, hehe ;-)

03/03-06Fin De Fiesta
Så stopper festen.

Selv scope anerkender filmen som en "pastiche på en vampyrfilm". Og vi er vel enige om at vampyrfilm kun handler om en ting, nemlig kærlighed vs. sex.

Og det er mesterens lærling, Rodriguez, der står for filmen. Så hvis I tror det er tomme kalorier, der har fået jer op og køre, så kan jeg bare afkræfte det og fortælle det glædelige budskab at I har været vidne til en smaddergod film efter sandmands mening, og hvis filmen er god efter sandmands mening, er der også lots of subplot, babies.

Take it from me, som Pet Shop Boys siger, there's got to be an end to this decadence, som Clooney istemmer.

03/03-06Fin De Fiesta
Anonym
Ja og nok engang spiller du smart sandmand og hævder at have alle svarene.....

jøsses....

06/03-06Fin De Fiesta
Glazer,

Hvad er da jeres svar ? At filmen er meningsløs ? Som livet :-)

08/03-06Cool sex-satire
Mange forfattere (og måske især digtere og sangskrivere) vil sikkert skrive under på, at de af og til føler sig "overfortolkede". Men for den enkeltes fortolkning er det principielt ligegyldigt, hvorvidt en forfarter eller instruktør har intenderet noget med sit værk.

Som Sandmand gang på gang kort og præcist evner at påpege, så ER sex og syndefald gennemgående skjulte/underbevidste temaer i et utal af især amerikanske film - naturligvis mest åbenlyst i teenage-gysere. Men vampyren er om noget symbolet på den dæmoniserede seksualitet i filmhistorien.

Nu har Sandmand så som et kæmpemæssigt "syndefald" afsløret filmens underbevidste tematik for os alle. Får det mon nogle af os til at nedvurdere den? Næppe. Eller skal vi ligefrem sige: tværtimod?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.