Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende: En kæmpe skuff...

Star Wars: Episode I - Den usynlige fjende

10/03-06En kæmpe skuffelse!
Anonym
I 1983 udkom Return of the Jedi, og der blev dermed sat punktum for den originale Star Wars Trilogy. Der skulle derefter gå hele 16 år, før Lucas fik det næste (eller rettere det første) kapitel gjort klart. Grundet de gamle films popularitet var forventningerne naturligvis enormt høje, men desværre viste filmen sig at være en kæmpe skuffelse. Jeg vil her - i punktform - præsentere de største problemer med filmen.

1) Historien: En stor del af filmen handler om et rumskib, der er gået i stykker, og om hvordan to jedis forsøger at finde de nødvendige reservedele til at reparere det. Helt ærligt!!! Jeg fandt på bedre historier, da jeg seks år gammel legede med mine star wars action figurer derhjemme. Derudover fokuserer en stor del af filmen på en handelsblokade og seperatistbevægelser, som altsammen desværre kommer til at virke enormt kedeligt, sammenlignet med hvad man så i de tre gamle film.

2) Anakin Skywalker: Lucas vil have os til at acceptere, at en lille åndsvag snotunge spillet af Jake Lloyd i sidste ende bliver filmhistoriens sejeste bad guy. Den holder ikke. Anakin-rollen skulle have været anderledes defineret.

3) Special effects: Filmen er blevet rost meget for sine special effects, men så er de altså heller ikke bedre. Til tider ligner det hele en tegnefilm, idet computereffekterne ikke er overbevisende. Dette er især tilfældet i scener med battle droids. Lucas burde have brugt flere modeller og kostumer som i de gamle film, i stedet for at satse så meget på utilstrækkelige computer effekter.

4) Manuskriptet: Filmen lider under latterligt ringe replikker hele vejen igennem. Det får karaktererne til at virke mildest talt åndsvage i mange scener.

5) Darth Maul: Darth Maul bliver generelt betragtet som en af filmens store aktiver, men det er tydeligt at han kun er med for at have en undskyldning for at slutte fimen af med den obligatoriske lightsaber duel mellem det gode og det onde. Ser man bort fra denne duel har Darth Maul faktisk ingen funktion i filmen, hvilket også understreges af, at han praktisk talt ingen replikker har.

6) The Jedi Council: Stedet hvor de største Jedis samles. Det burde være coolt, men i stedet minder det mest af alt om et talkshow studio, hvor Yoda som vært kan sidde og tale med ugens gæster samt hans faste ekspertpanel. Latterligt!!!

7) Humor: Filmen forsøger sig ofte med humor, men desværre griner man kun, når det hele er ufrivilligt komisk.

8) The Pod Race: Pod Race sekvensen bliver ofte rost, men den kvæler tempoet i filmen. Scenen, som varer omkring en halv time, er der kun fordi to Jedis skal bruge en reservedel til deres rumskib (se også punkt 1). Desuden er det tankevækkende, at to jedis, som skal opretholde lov og orden i galaksen, er nødt til at lade en lille dreng risikere sit liv i et pode race, for at de kan komme væk fra planeten. Burde de ikke som jedis være i stand til at finde på en bedre løsning...?

9)Jar Jar Binks: Som om ovenstående ikke var nok, valgte Lucas at introducere denne hofnar, som ødelægger alle scener han er med i.

Alt i alt en totalt åndsvag film, som ikke fortjener at være i selskab med de tre klassikere fra den originale trilogi. Lucas svigtede, selvom han havde 16 år til at udtænke en god film. Men så længe han kan sælge nok T-shirts, madkasser, computerspil og andet merchandise er han sikkert ligeglad.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.