From Dusk Till Dawn: I already had a wife

From Dusk Till Dawn

29/03-06I already had a wife
SPOILERS

Sjovt at filmen fik så ublid en medfart af anmelderne i sin tid. Den var forud for sin tid, men jeg synes at reaktionerne her på scope viser, at filmen står distancen, selvom animationerne ikke længere er state of the art.

Dialogen er velskrevet.

Og vi får to film i én, som Ann Jerslev skriver i Det Er Bare Film, men hun synes sjovt nok at filmens handling er tåbelig.

Vi andre er glimrende inspireret. F.eks, af følgende elementer:

Lewis og Clooney må begge gøre vold på deres følelser og slå deres bror ihjel af hensyn til dem selv og brødrene. Det virker til at identificere Clooney og Lewis med hinanden, som en slags søster og bror.

Clooney, der agerer sjælesørger for en præst.

Den fine scene, da dagslyset kommer ind gennem skudhullerne i muren og oven i købet reflekteres på diskokuglen, hvorefter vampyrerne omkommer i en slags dødsdans.

Det reflekterede tab. Clooney, der til sidst siger til Lewis at han er ked af at hun mistede sin familie, hvortil hun først griner lidt hånligt - med henvisning, uden tvivl, til, hvordan han selv reagerede hovent da hun sagde at hun var ked af at hans bror blev dræbt.

Clooneys cool måde at kontrollere eller måske fortrænge sine drifter/følelser på, som om forbrydelse er sublimering.

"Except for the fact that I just -- I just rammed a wooden stake into my brother's chest...because he turned into a vampire...even though I don't believe in vampires. Aside from that unfortunate business...everything is hunky-dory."

Alle disse ting gør det uundgåeligt, at Clooney og Lewis ikke finder sammen til sidst, og det giver samtidig filmen dens afgørende dynamik, fordi Clooney og Lewis overlever som levende frigide kontraster til en orgasmefikseret verden.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.