Guess Who: Værdiløst Remake

Guess Who
Film Guess Who
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Værdiløst RemakeThomas Nielsen
Set før alt for titBlomme
Sød film!Anonym

26/04-06Værdiløst Remake
Da den sorte Theresa (Saldana) tager sin nye kæreste (Kutcher) med hjem til familien, har faderen (Mac) mere end svært ved at acceptere ham, han er nemlig hvid.

Uinteressant remake af 1967 filmen ”Guess Who’s Coming To Dinner”, hvor en hvid pige har sin sorte kæreste med hjem. Her har man så byttet om på rollerne, så det ikke er sorte der bliver diskrimineret af en hvid familie. Ikke nogen dårlig ide i sig selv, da det er forfriskende at se racisme behandlet ”bagvendt”, da man i film næsten altid præsenterer det som var det hvide alene der have patent på dette.

Der skal sikkert findes dem der mener at så seriøse temaer som dette skal man ikke forholde sig til i komedier, da det her sjældent vil fremstå alvorsfuldt nok og på den måde negligere problemet. Men behandlet på den rette måde mener jeg, at netop en komedie på en god måde kan få smidt nogle fortrinlige pointer og markante synspunkter på bordet og komme igennem med sit budskab uden at støde folk fra sig, humor er et stærkt våben der kan afvæbne mange og åbne dem op. Desværre lykkes det ikke særligt godt her, hvor både sarkasmen og humoren slet ikke er skarp eller timet godt nok og tager den problematik den berører alvorlig nok (alvorlig på en humoristisk måde), til at den sætter nogle tanker i gang. På den måde kommer den næsten, gode intentioner eller ej, til at fremstå som den netop negligerer sine egne hensigter, hvis de da i det hele taget har været der til at begynde med. Man mistror folkene bag for kun at have tænkt i moneter.

Men selv om man ser bort fra dette og blot prøver at se den som rendyrket komedie, uden noget på hjertet og blot more sig over filmens påfund, så fungerer den alligevel ikke særligt godt. Hverken Mac eller Kutcher rammer en nerve i deres spil der kan betegnes som vellykket komik, men materialet de har at arbejde med er heller ikke videre opfindsomt, ja ikke engang specielt grinagtigt. Så uanset hvordan man tilnærmer sig dette remake af en gammel klassiker, så leverer den ikke varen på nogen måder, men ender som en ujævn fuser af den slags man hurtigt har glemt igen. Se eller gense hellere originalen igen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.