Edward Saksehånd: Lille Film Med Stort Hjerte

Edward Saksehånd

29/04-06Lille Film Med Stort Hjerte
Tim Burton kaster sig ud i endnu et visuelt og eventyrlystent mesterstykke.

Vi har vel alle gået rundt med fordomme om mennesker der ikke ligner os selv, dette bliver for alvor sat på spidsen i Edward Scissorhands. Jeg har selv oplevet dette mht. mit handicap og har prøvet denne totale isolationfølelse som Edward føler indtil at nogen strækker hånden frem og viser at vi ikke alle sammen er idioter. Og mon ikke også Burton har haft det sådan på det tidspunkt, da han lavede de første tegninger af Edward som 6-årig?

Anyways, historien om den mærkelige skabning Edward fortælles med vanlig stor lyst og glæde af Burtonarderet med den ene memorable sekvens efter den anden, hvem husker ikke Edwards besøg i Kevins skole, isskulpturen af Kim og den afsluttende sekvens i den gamle borg? Fantastisk film! En anden ting der også bidrager til at Burtons film (de fleste i hvert fald) er og bliver udøddelige er den gotiske score af Danny Elfman, uden musikken havde Edward Scissorhands ikke været halvt så god, da filmen ikke har nogle storslåede actionsekvenser som kan tilrettelægge stemningen som i de fleste andre af Burtons film, og derfor er musikken et nøglelement i denne film.

Johnny Depp er intet mindre end fantastisk som Edward, på trods af at han kun siger lidt over ca. 160 ord i denne film, hans storslåede mimik gør resten og dette gør det også til en af hans mest mindeværdige præstationer. En ganske ukendt (på det tidspunkt) Winona Ryder spiller sødt og uskyldigt rollen som teenagepigen Kim og Dianne Wiest er som altid blid og charmerende som den afdæmpede husmor. Fremragende cast!

Hele filmen oser af varme, kærlighed, komedie og sorg. Der er absolut ingen grund til IKKE at se denne film, der er for alle der blot er en smule intresseret i at få ændret sit syn på deres medmennesker!

Burton, tak for dine film!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.