Verden ifølge Garp: Øjenhøjden mangler

Verden ifølge Garp
Film Verden ifølge Garp
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Øjenhøjden manglerRasmusFL

03/05-06Øjenhøjden mangler
"Verden ifølge Garp" er grundlæggende en intetsigende indsigt i denne Garp's liv. intetsigende i den forstand at ting går så vidt, udvikler sig så sært og ender så drastisk at følelsen af realisme, udebliver. Ja - eller med andre ord følelsen der udgør en god filmoplevelse.

Robin Williams lever som altid op til dåd, velforberedt og engageret, og gavner filmen sine kræfter. De er til dels nok til at bære den tynde frontfigur Garp, men det håbløse manuskript fragtes aldrig i land. Hverken af Williams' skuespilleregenskaber eller George Roy Hill's evner som instruktør.

Hvad enten "Verden Ifølge Garp" er en komedie eller et drama, eller en blanding af disse, virker den overfladisk og bogen her filmatiseret som med et halvhjertet forsøg. Instruktøren Roy Hill magter ganske enkelt ikke denne opgaven og fejler på basis af maglende overskud - og en halvhjertet indsats.

Filmens fortællestil fungere så besynderligt, skævt og uklart, at man som tilskuer tomhændet står tilbage og klør sig selv i hårbunden. Hvad der senere hen skulle lykkes i Tim Burtons livskrønikke "Big Fish" ved at visualisere livet, elegant og behersket eventyrligt, må siges her at slå fejl.

03/05-06uenig
Jeg er generelt uenig i din anmeldelse af Garp.
Jeg synes bestemt ikke filmen er en intetsigende indsigt i T. S. Garp's liv.
Derimod finder jeg den såvel hjertevarm som underholdende langt hen ad vejen.
Jeg har dog først læst bogen efter at have set filmen og i dén henseende er der nok nogle mangler, som det jo oftest er tilfældet.

Samtidig kritiserer du instruktør George Roy Hill's evner og talent.
Nu ved jeg ikke hvor meget af mandens arbejde du rent faktisk har set, men med klassikere som Butch Cassidy & the Sundance Kid, Slaughterhouse 5 og The Sting på Cv'et finder jeg den beskyldning uholdbar.

03/05-06I orden...
Jeg har ikke set de film nævner, men jeg kan godt se hvorledes min kritik i ordene "Mangel på talent" er unfair. Jeg kender til både "Butch Cassidy..." og "The Sting (eller "Sidste stik som den vidst nok hedder på dansk), men har aldrig fået dem set og jeg ante i øvrigt ikke han var manden bag de to. Så om hr. Roy Hill er en mester-instruktør kan, skal og vil jeg for alt i verden heller ikke påstå :)

At du er uenig - Ja det har jeg vel ikke så meget imod, men er blot meget uforstående. Interessant at høre din mening anyway, hvad enten den falder i min smag eller ej.
Jeg mener uden tvivl man bør kunne erkende sine fejl, og i min "Garp" anmeldelse har jeg da vist været vild i varmen. Man bør naturligvis hverken undervurdere, overvurdere eller bare dømme film (eller så mange andre ting) på forhånd og da heller ikke en instruktør som i mit tilfælde.

Denne her kan jeg ikke snakke uden om ;) Tak for at du i første omgang overhoved gider at læse min anmeldelse og derefter endda henvende dig, vedrørende din mening.

04/05-06rasmus
Helt ok Rasmus - læser da med fornøjelse dine anmeldelser her på siden og er som oftest ganske enig... bare ikke lige her ;-)
Imponerende at du, din alder taget i betragning (no offence), skriver med en sådan indlevelse og indsigt. Keep it up :-)

04/05-06System.
I indeed Will :)

Læser også gerne en anmeldelse fra dig hvis der da bare snart dukker én op!

Hvor bliver de af!? ;)

05/05-06System.
Jo tak ;-) Det tager mig dagevis at skrive et indlæg, men så snart tiden og den rette film er der dukker der nok en lille anmeldelse op ;-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.