The Big White: Low Fat Fargo

The Big White
Film The Big White
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Fargo Lightfilmtossen
Low Fat FargoThomas Nielsen
DårligAnonym
The Big White, mildt underholdende...El niño
Genial humorX Marks the spot
Hvem sagde Fargo?!Tylerdurden

04/05-06Low Fat Fargo
For Paul Barnell (Williams) kommer fundet af et lig meget passende, da hans rejseselskab er i økonomiske vanskeligheder. Liget kan han bruge til at bilde et forsikringsselskab ind, at det er hans forsvundne bror (Harrelson) og få ham erklæret død og dermed hæve livsforsikringen. En agent (Ribisi) fra selskabet fatter dog mistanke og samtidig skal to lejemordere bruge liget for at bevise at de har udført deres job, og så er problemerne endda kun lige startet.

Kan man lade være med at irritere sig over (og hvorfor skulle man det), at denne film minder om en letvægterudgave af Coen brødrenes fantastiske ”Fargo”, så er ”The Big White” en ganske velfungerende krimikomedie. Sarkasmen er høj, grinene pænt mange og historiens mange forviklinger er med til at give filmen et godt flow og gøre underholdningsværdien stor.

Filmen har desuden et godt cast, der alle mere eller mindre gør en fin figur i et univers befolket med pudsige skæve eksistenser, hvor den ene virker mere afsindig end den anden.

Der er egentlig ikke meget nytænkning over hele affæren og indimellem bliver det måske lidt letkøbt og forudsigeligt, så forventer man stor filmkunst og dybere filosofiske refleksioner, vil man blive skuffet. Men har man lyst til en film hvis berettigelse findes i den sorte humor, den solide produktion og de mange barokke indfald, så er ”The Big White” slet ikke så tosset endda.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.