Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet: En typisk DISNE...

Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet

07/05-06En typisk DISNEY familiefilm - Der pengene er vigtigare en at ge filmen "personlighed"
En film med udgangspunkt fra C.S Lewis bøger ... obs: Jeg skrev udgangspunkt.
For at vare rigitgt kritisk så følger ikke kronologien i filmen rigtigt den som er i bogen. I denne filmen har man valgt at undvare scener (fra bøgerne) som måske ikke er perfekte men som viser og beskriver heksens ondskab, og giver en mening, samtidligt som den også beskriver kampen mellem det gode og det onde på en fair måde.

Jeg vil mene at Marilyn Fox (BBC, tv-film 1988) bedre lykkes fange sjælen og magien ur C.Lewis bøger og overføre den til det Store lærredet,/TV-skærmen, en hvad Andrew Adamson lykkes med.

I paralleller til TV-filmen (1988) vil jeg sige at Barbara Kellerman (heksen 1988) giver ondskaben et mere personifieret træk. Dette lykkes ikke rigtigt Tilda Swinton (heksen 2005). Nu kender jeg ikke T.S personligen, men i jagt efter at få løbe over Hollywoods røde tæpper? og holde en Oscars? - så gør hun en aldeles fantastisk prestation, men det er det ende, og lidt kededligt at kendskab og penge er vigtigare en at give sin roll personlihed.

Blir også lidt ked over castingen i rollerne som "Lucy, Edmund, Susan og Peter". Mener at Richard Dempsey (Peter 88´), Sophie Cook(Susan 88´), Jonathan R. Scott (Edmund 88´), Sophie Wilcox (Lucy 88´) giver børnen mere liv og personlighed, en hvad 2005 års casting af børne.

Vist det er Disney som ligger bag filmen og Disney har alt sat familien som første målgrupp, men her har (Adamson,director-screenplay) mislykkets at återge kampen mellem Godt og Ondt en fair chans.
Lidt for "sukkersød" (Et ord som jeg lært mig af vores alsmæktige?, JEG-har-ALTID-ret-og-alle-andre-har-fejl-og-er-USERIØSE? "ven"? her på Scope) og børnevenlig for min smag.

Mener at BBC-versionen, 1988, gav filmen mere af den magi, spændning, og ondskab som C.S Lewis formiddle i sine verk.

Trods alt vil jeg give filmen 3 stjerner (ja, ja, jeg er ikke mindre useriøs en andre brugere på dette Åbne forum) for at Adamson forsøgt? at transformere et mesterverk, til en mindre bra, men endok fantastisk film og eventyr, iht til "special Effekts".

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.