A Sound of Thunder: Ufrivillig Komisk

A Sound of Thunder

14/05-06Ufrivillig Komisk
Under en tidsrejse får en gruppe jægere, der skal nedlægge en dinosaurus, blandet sig lidt for meget i naturens orden og det får konsekvenser for nutiden.

Jeg har ikke de allerstørste tanker om instruktør Hyams’ talenter for at skabe en god film, men indimellem har han da ramt plet når det gælder solid underholdning. Med denne her er han så til gengæld ved at skrabe bunden, hvis ikke værre.

Det siges at der har været alle mulige problemer i forbindelse med produktionen, blandt andet gik selskabet bag fallit undervejs. Men selv det kan dårligt helt underskylde et resultat så ringe som her, og med et budget på over 50 millioner dollars burde det dog kunne gøres bare lidt bedre, i hvert fald rent teknisk. Handlingen består blot af en række sammenkædede trøstesløse begivenheder, der ikke danner en komplet helhed, og hvor de mere en jammerlige effekter udelukkende gør sit for at man højst griner ufrivilligt, hvis noget som helst. Den er klippet elendigt sammen og kedeligt filmet, den ligner ærligt mest en billig Tv-film lavet til børn. Udover det så er replikkerne så enfoldige at det er lige før man finder dem gode, men af de forkerte grunde. Burns giver så en overraskende solid indsats som den eneste, måske blot fordi han ikke er direkte pinlig, som for eksempel den ellers renommeret Kingsley. Han må her give noget nær sit livs værste præstation, jeg mindes sjældent at have set nogen gøre det så amatøragtigt dårligt.

Ideen filmen bygger på er i sig selv ikke særlig god og tidsrejse-historier er ofte så fyldt med huller i logikken og handlingsforløb man kan sætte spørgsmålstegn ved, at de ikke altid kan tåle man giver dem for mange tanker. Her er hullerne nu så store og grundlaget det hele bygger på så tyndt, at selv med et anstændigt resultat ville det næppe kunne være blevet til mere end blot en anstændigt underholdende actionfilm. Som den er nu, ja der kan man knapt nok kalde det en film, den virker i hvert fald kun halvfærdig. Jeg kan kun sige at jeg faktisk morede mig kosteligt og fik flere gode grin og lattervækkende underholdende sekvenser, men igen af de forkerte årsager.

15/05-06Ufrivillig Komisk
Jeg kan huske, vi i skolen læste et uddrag af bogen "A spund of thunder" bygger på i vores danskbog, og jeg var ganske enkelt imponeret. Filmen lyder dog ikke til at være meget værd og traileren ser da heller ikke for godt ud.
Men bliver da lige nød til at tjekke den ud - tods alt. Fedt indlæg ;)

15/05-06Ufrivillig Komisk
Tak Rasmus og tjek du den "roligt" ud og få dig et billigt grin;O) Jeg nægter ganske enkelt at tro på du finder den bedre end jeg med din veludvikelde filmsmag. Men jeg forstår din nysgerrighed, den ligner vist min:=)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.