Kill Bill Volume One: Mesterlig Tarantino

Kill Bill Volume One

03/06-06Mesterlig Tarantino
Kill Bill 1 er en mesterlig film, hvor filmnørden Tarantino for alvor får lov at boltre sig i genrehenvisninger til højre og venstre, hyldester til hans yndlingsfilm og lave aktionssekvenser, som han selv vil have elsket at se på film.

Filmen er gennemført til mindste detalje hele vejen igennem, og der er ikke ét sekund, hvor Tarantino mister grebet og overlader noget til tilfældighederne. Hvert eneste billede og scene er en fryd for øjet, og de enkelte kapitler er hver for sig små mesterværker. Det er suverænt, hvor filmen formår at hylde filmgenrer så eksplicit og konstant uden, at det en eneste gang virker påtaget og ødelæggende for filmens originalitet.

Tempoet er et andet plus. Gryden holdes i fuld kog hele vejen igennem, og selv de mere afdæmpede sekvenser (fx scenen hvor Umu Thurman først mødes med Sonny Chiba) rummer detaljer og opfindsomhed nok til at tage pusten fra enhver.

Et plus, som er at finde i alle Tarantinos film, er valget af musik. Alle steder i filmen understøtter den smukt scenernes pointe og bliver brugt, som et effektivt virkemiddel til at fastslå stemmingen i filmen. Lige fra de trykkede scener til de tempofyldte energiudbrud.

Jeg kunne blive ved med at rose enkeltscener, detaljer og skuespillerpræstationer længe endnu, men vil blot konstatere, at alt går op i en højere enhed. Kill Bill 1 er efter mine begreber et mesterværk og er så Tarantino'sk, som en film kan blive.

03/06-06Mesterlig Tarantino
En af de bedste anmeldelser jeg mindes at have læst i "Nyere" tid. Den ros skal du, Mr. Slat have for dit "Kill Bill" indlæg. (Kan iøvrigt kun nigge genkendende til alt du påpeger og skamroser filmen for ;)

Hvis du har set efterfølgeren er jeg spændt på at høre hvad du syntes. For alt man berømmer 1'eren for er næsten det stik modsatte af 2'erens kvaliteter. Men bestemt er endnu en filmisk Tarantino-lækkerbisken at finde i Vol. 2.

04/06-06Mesterlig Tarantino
Kill Bill 2 har jeg skam set op til flere gange og har også kun stor ros til overst for den, selvom du jo har ret i, at den gode Hr. Tarantino spiller på nogle lidt andre tangenter her. Men det formår han jo også at gøre næsten ligeså blændende... En mere uddybende kommentar til den kommer først, når den igen har været en tur gennem hjemmebiografen ;-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.