Rumrejsen år 2001: Kubrick's Sansebombardement

Rumrejsen år 2001

03/06-06Kubrick's Sansebombardement
Stanley Kubricks anden storstillede produktion 2001: A Space Odyssey er en fantastisk fortælling om evolution, (for) intelligente computere og udenjordisk liv, det hele krydret med Kubricks store visuelle øje og fremragende musik.

En deling rumpiloter opdager et fremmed objekt på månen, der tilsyneladende er lavet af fremmede væsener, hermed begiver de sig ud på en fantastisk rejse for at opspore "ophhavsmændene" til dette objekt. En rejse der mildt sagt ikke går som den skal.

Men historien vil jeg ikke gøre meget ud af, næææh, det er filmens look der lokker man bliver opslugt af hvert eneste billede og føler at man svæver med piloterne på denne rejse. Når man tænker på at filmen er fra 1968 er man ydermere imponeret over filmens special effects. Kubrick kan skabe billeder som ingen andre.

Jeg havde svært ved at regne historien ud, og man skal ikke regne med at gå fra forestillingen med alle svarene uanset hvor godt man følger med, Kubrick lader i stedet tilskueren drage sine egne konklusioner, som jo nærmest var hans varemærke ved hver slutning.

Men Arthur C. Clark som skrev bogen The Sentiel som 2001 er bygget på sagde også: "If you understtand the entire movie, we failed", ja, jeg havde i hvert fald flere spørgsmål end svar da rullteksterne kørte, nu glæder jeg mig til at få filmen lidt på afstand så jeg kan gense dette ja, epokegørende filmiske mesterværk

03/06-06Pinhead
Hvorfor "kun" 5 stjerner til dette "epokegørende filmiske mesterværk" som du så flot kalder det? Jeg er blot nysgerrig...

Og så lige en rose for dine mange fine anmeldelser, som jeg nyder at læse.

03/06-06Thomas
Allerførst tak for rosen, det er dejligt at høre, og jeg skal da også huske at sige jeg nyder at læse dine anmeldelser.

De "kun" 5 stjerner gives af følgende grund: Jeg følte simpelthen at jeg ikke fik svar nok, jeg mener at Kubrick simpelthen overlader tilskueren til for meget i en kompliceret fortælling, som jeg mener denne er. Har dog hørt at Peter Hyams fortsættelse giver svar på flere af den første films spørgsmål.

Grunden til at jeg kaldte filmen epokegørende filmisk er at visuelt musisk og effektmæssigt er noget nær det mest perfekte jeg har set, men den sidste stjerne udebliver pga. de kun halvfyldte "huller" så at sige, i historien....

Mens jeg har skrvet det her ryger den op på 5½ stjerne :-)

03/06-06Pinhead
Okay og tak for svaret. Tænkte nok det var noget i den retning, men ville gerne lige høre det fra kilden selv for at være sikker, da jeg ikke helt kunne læse det ud af din ellers fine anmeldelse.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.