The Godfather, 2. del: Nedturen

The Godfather, 2. del

09/06-06Nedturen
Michael Corleone (Pacino) forsøger at håndtere sin fars forretning, men alt går galt og Michael bliver mere og mere paranoid og farlig for sine omgivelser, Alt imens følger vi historien om Vito Corleone (Robert De Niro) der kom til New York i 1901 og hans svære klatretur fra betydningsløs dreng til en af de største handelsdrivende i New Yorks italienske kvarter.

Jeg må desværre sige at dette for mig er det svageste kapitel i Godfather sagaen, der er for mange kedelige momenter over de 3 timer og 12 minutter filmen står på og man føler sig ikke lige så grebet som man gjorde under den første Godfather.

Men der er stadig tale om endu et fyldestgørende kapitel i Godfather sagaen for en dårlig film er den slet ikke, bestemt ikke

11/06-06hmm
Jeg ved ikke rigtigt, om jeg er enig i din kritik af filmen. for det er jo i denne film, at trilogiens idealisttema for alvor slås an, og det går op for os, at Michael har påtaget sig positionen som familiens overhoved for sin fars skyld og ikke for sin egen. Det kommer frem, at han ganske enkelt ikke er egnet til at være gangsterleder. Man skal nemlig være helt anderledes rådden (=menneskelig?) i sin sjæl for at bestride den post, og det er Michael ikke. Derved hæver Coppola filmen fra en "simpel" fortælling til at være kunst, fordi vi konstant tvinges til at prøve at finde mening i filmens strukturer og dette forsøg belønnes så godt som det gør.

06/07-06Sandmand
Vi er ikke uenige i at denne absolut er den bedste Godfather film hvad angår stort drama og dillemmaer, det du siger kan jo f.eks. ses da Michael tager den kyniske beslutning og henretter sin bror, på dramaplan er Godfather Part II langt den bedste.

Men mener dog stadigvæk at filmen har alt for mange perioder hvor den går død, og dramaet ikke er så medrivende

Håber mit svar dækker godt nok

06/07-06Sandmand
Ikke uenig, men for mig er det medrivende, når temaet langsomt tager form og man kan se filmens skabelon.

18/08-06Sandmand
Det lyder altså meget som om at du taler ned til mig, når du siger at "for mig er det medrivende når temaet langsomt udfolder sig og man kan se filmens skabelon", så jeg vil bare vide om jeg er idiot fordi jeg ikke så¨filmen på samme måde som du?

Absolut ikke en opfordring til nedslagtning af hinanden, men vil bare meget gerne vide om det er sådan det forholder sig?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.