Léon: "He said 'go back inside'!"

Léon

17/06-06"He said 'go back inside'!"
Det er svært at finde en film der når "Léon" til sokkeholderne. Den er helt og igennem nøje planlagt: Smuk uden at være sentimental, action-fyldt uden at være plat, unik uden at være overdreven... Luc Besson overgår aldrig denne film (og det er der sikkert ingen anden der gør) - dette er hans store mesterværk, hans mærke. Hans rolle som instruktør er overdreven fantastisk, manusskriptet er intelligent og kameraet er blevet mere end blot en genstand. Alt dette gør det svært for andre film at følge efter.
Musikken fra Eric Sierra minder dig konstant om hvor dyb filmen er. Der er undertoner af Lolita-agtige elementer og alligevel bliver det aldrig helt så ekstremt.

Jean Reno's karakter, den drabelige lejemorder Léon, har ikke så mange replikker, men til gengæld kan man se alle hans følelser via hans unikke ansigtsudtryk. Lidt efter lidt går det op for seeren, at han ikke er så koldblodet som han ser ud, og faktisk har en del barnlig natur i sig. Hvis der overhovedet er ondskab i ham, er det ikke mere end i alle os andre.

Gary Oldman vender stærkt tilbage i måske sin hidtil bedste præsentation og han leverer rollen fantastisk som den Beethoven-elskende bad-cop Stansfield. Første gang man ser ham i aktion, griner man ikke - han er nærmest en smule skræmmende. Man trækker end ikke på smilebåndet, men når man har set filmen et par gange, så kommer man helt ærligt til at holde af den skøre Stan og ikke kan lade være med at grine.

Men på trods af at Oldman stjæler billedet med stil, er den skjulte stjerne i filmen dog Natalie Portman som spiller den mishandlede men ambitiøse Mathilda. Man skulle næsten ikke tro at dette var hendes første rolle, når hun spiller så flot. Hun er i stand til at vise seeren stærke følelser, som om hun var en senior-skuespiller, hvilket hun kun kan få ros for. Med denne rolle beviser hun at alder ikke har noget med talent at gøre: Portman spiller bedre i denne film end f.eks. Tom Cruise (no offence) har gjort i årevis.

Altså, med andre ord, er denne film et absolut must for dem der både elsker romantik, action, skønhed, drama og humor.

Nuff said.

17/06-06Tabaqui
Fin anmeldelse, Tabaqui og i øvrigt dejligt at se endnu en Oldman-fan her på siden.
Manden er blandt mine absolutte favoritter indenfor skuespillerfaget og personligt ser jeg Dracula som hans p.t bedste rolle, selvom hans generalieblad er fyldt med fænomenale præstationer - jeg nævner i flæng;
State of Grace/Nattens Engle, Romeo Bløder, Immortal Beloved/Kvinden Han Elskede, Rosencrantz and Guildenstern Are Dead, Sid and Nancy, The Firm, the Fifth Element m.v.

Desværre er Oldman lige nu blevet lidt en birolle skuespiller, især i Hollywood.

Jeg ville vitterligt elske at se ham vende tilbage til den noget mindre engelske filmscene, der satte hans karriere i gang - eller hvad med at han instruerede en film igen?
Nil By Mouth, som du jo også har anmeldt, Tabaqui - var jo virkelig bevægende og foruroligende.

Anyway, ville bare lige skrive at dine anmeldelser læses med interesse af undertegnede.

keep up the good work! ;-)

18/06-06Tabaqui
Mange tak for ros, Systemdyr. Det er også herligt at se nogle danske Gary Oldman fans - jeg skal som regel så langt som til IMDB for at diskutere denne herlige skuespiller.

Jeg er enig med dig i at hans rolle i Dracula var stærk, og jeg kan sagtens sige at det er blandt hans allerbedste roller (hvis ikke DEN bedste). Personligt er Dracula én af mine favorit film, og jeg har set den endnu oftere end Léon. Jeg finder Dracula ekstremt inspirerende. Du kan nok regne med at se mig anmelde den snart ;)

Ja, jeg synes også det er synd at se Oldman få alt for små roller nu, men så vidt jeg ved er han blevet tilbudt en hel del roller som han har sagt nej til fordi han ikke gider spille skurk mere (hvilket jo er forståeligt, siden 70% af hans karriere er gået med at spille bad guys). Han nævnte i et interview at han var i gang med et nyt instruktør projekt, så vi må vel bare vente og se.

Igen tak for din opmærksomhed :)

Nuff said.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.