The Story of Ricky: Asiasisk ultravold med et klimt i øjet

The Story of Ricky

25/06-06Asiasisk ultravold med et klimt i øjet
The Story of Ricky sælger sig selv på at være den mest voldelige Hong Kong film nogensinde. Om det præcist holder stik skal jeg lade være usagt, men den gør indiskutabelt et prisværdigt forsøg.

Filmen handler om Ricky som bliver indsat i et fængsel, som befolkes af et farverigt persongalleri primært bestående af en inspektør, en assisterende inspektør og fire indsatte som leder hver sin fraktion i fængslet. Ricky formår på ingen tid at lægge sig ud med samtlige af de nævnte og filmen består nærmest udelukkende af mere eller mindre martial arts inspirerede kampe mellem vores hårdtslående helt og de nævnte badguys. Og hårdtslående er her i bogstaveligste forstand, i det Ricky simpelthen smadrer modstanderne fra hinanden, slår direkte igennem arme og ben og blandt andet hiver hjertet og tarme ud på stakkels modstander.

Således skal The Story of Ricky udelukkede ses for sine mange ultravoldige optrin (og her mener jeg ultravoldige!!). Fx er en scene, hvor Ricky stopfordres med barberblade, får tapet munden til og derefter får en række knytnæveslag, således at barberbladene stikker ud alle steder i hans ansigt, meget beskrivende for, hvad man kan forvente af filmen.
Man skal være lidt af en gore-elsker får at få noget ud af filmen. Filmen rummer en del humor, men lever primært i kraft af den overdrevne brug af vold og bold i litervis. Således er skuespillet for det meste pinligt elendigt, absurt overspillet eller bare utroværdigt, men det er her bare med til at øge underholdningsværdien.

The Story of Ricky er stensikkert en film, som de fleste vil hade og slukke for efter to minutter pga. den overdrevne brug af ekstrem vold tilsat elendigt skuespil. Men er man indstillet på dette, og er man generelt lidt af en 'blodhund', så er her 90 minutters sublim og hylemorsom underholdning, som næsten med garanti ikke ligner noget man har set før.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.