The Manchurian Candidate: Politiske Rævekager

The Manchurian Candidate

02/07-06Politiske Rævekager
Efter at have deltaget i krigen om Kuwait, har soldaten Marco (Washington) mareridt om hvad der skete dernede og lider af søvnløshed. Noget tyder på at en operation ikke er gået helt som han husker den, men da han begynder at grave efter sandheden, kommer han i problemer.

Instruktør Demme har med denne nyindspilning af John Frankenheimer’s 1962 mesterværk, baseret på Richard Condon roman, begået en kompetent og fængslende politisk thriller. Den når ikke op på samme klassikerstatus som den gamle version, men som veldrejet håndværk, hvor det politiske og spændingsmæssige fine puslespil holder en fast, der fungerer den næsten upåklageligt. Mod slutningen er det som om at Demme er tæt på at miste grebet om den kringlede historier om amerikansk politik i skyggesiden, men det lykkes ham lige akkurat at holde linien og få brikkerne til at falde overbevisende på plads.

Desuden har Demme samlet et hold af renommerede og solide skuespillere til de bærende roller, og de udfylder dem godt og er med til at hæve filmens niveau og gøre den seervenlig på den rette måde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.