Once Were Warriors: Med Rødderne I En Mytologisk Fortid

Once Were Warriors

21/07-06Med Rødderne I En Mytologisk Fortid
Familien Heke nedstammer fra den oprindelige befolkning på New Zealand, men lever i dag som socialt udstødte, hvor den voldelige og drikfældige ægtemand Jake (Morrison) indimellem gør livet til et helvede for hans kone Beth (Owen) og deres fælles børn.

Det er med rødderne i en mytologisk fortid som krigere, at instruktør Tamahori har skabt dette barske hverdagsdrama, hvis styrke ligger i den illuderende stil om hvad det vil sige at voksne op i en socialt belastet familie, stolt fortid eller ej. Der er i hvert fald ikke meget stolt kriger i den afstumpede og storskrydende Jake, hvis medmenneskelige kvaliteter og manglende empati for sin familie, gør historien til en fortælling om et spændende valg, hvor den ofte gennembankede Beth må gøre op med sig selv om hun har styrken til at begynde forfra med sine børn, eller om hun vil forsætte tilværelsen som hun kender den.

Spillet er naturalistisk og handlingen fri for glorificerende glamourøse tiltag, hvor der gøres op med fortidens meritter og hvor stoltheden ligger i at finde frem til et værdigt liv.

En film ingen brude snyde sig selv for, bedre socialrealistisk drama er svært at finde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.