Event Horizon: Ghost in the machine

Event Horizon

28/07-06Ghost in the machine
I en fjern fremtid dukker det tophemmelige rumskib Event Horizon pludselig op efter det på mystisk vis forsvandt på sin jomfrurejse adskillige år tidligere.

Rumskibet testede dengang en ny motor, der skulle gøre det muligt at rejse hurtigere end lyset ved at tage en genvej igennem en anden dimension og derved nå den planlagte destination hurtigere.

Det genfundne rumskib bordes af et redningshold, der opdager at der ingen passagerer er på Event Horizon.
Spørgsmålet er så hvad der er sket og om det vil ske igen..

Filmen Event Horizon fra 1997 er en forholdsvis effektiv science-fiction gyser, der gentagne gange giver en følelse af deja-vu selv den første gang man ser den.

I al sin enkelthed er filmen en spøgelseshistorie, der finder sted dybt i det ydre rum, hvor det mystiske rumskib Event horizon driver rundt i de øvre atmosfærer ved planeten Neptune alt imens et gennemtrængende mørke og hylende storme raser.

Filmen har som nævnt mange små elementer lånt fra tidligere science fiction klassikere som Alien, Blade Runner, The Thing etc, men et par gode skuespillernavne (Neill og Fishburne) er i høj grad med til at højne underholdningsværdien.

Rumskibet emmer ligefrem af ondskab, lidt ligesom Ondskabens Hotel og ligesom i den film lider redningsmandskabet af sære og ildevarslende hallucinationer.
Mandskabet minder en del om personerne fra Alien og bliver i samme dur slagtet på ubehageligste vis.
Det hjemsøgte rumskib minder også en del om Hellraiser og især de afsluttende sekvenser smager af Clive Barker's klassiker.

I sidste ende er Event Horizon næsten en lang filmreference, men alligevel har filmen et drive eller en vis tiltrækning på mig og den er klart underholdende.

4 små stjerner herfra.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.