28 dage senere: ₪ Et frisk pust... ₪

28 dage senere

02/08-06₪ Et frisk pust... ₪
Anonym
…I en genre der desværre er uddød. 28 Dage Senere er mere end en god zombiefilm, det er derimod en fremragende og smuk lav budget film man ikke kan "mærke" er lavbudget.

Jim vågner op fra at ligge i koma på et tomt hospital. Han har ironisk nok overlevet en mindre påkørsel, fra da han var cykelbud. Jim begynder langsomt, at blive mere og mere forvirret over det totalt tomme og smadrede hospital. Men det er først for alvor at forvirrelsen begynder da han kommer ud i et helt tomt London. Her skal det lige siges at jeg ikke fatter en brik af hvordan de har lavet denne her scene, da Jim går rundt på Londons helt store gader, og der ikke er et øje at se. Han finder en gruppe overlevende, der sammen prøver at undgå at blive smidtet af de klamme og uhyggelige zombier.

Mine forventninger var ret specielle da jeg satte mig ned og så denne film. Jeg hved jo at Danny Boyle er en meget dygtig instruktør, men mit førstehånds indtryk med genren var nemlig bare ret dårligt. Det var den upretentable Resident Evil, der var lavet for at fyre klamme scener og brutal vold i hovedet på éen. Men volden i 28 Dage Senere er meget anderledes, mere hård, koldere og mere brutal. Det er jo også hårdt, at se en dreng på højest 8 år, der bliver smadret med skovl. Lige i den scene havde man bare lyst til at holde sig for øjnene.

En af grundene til at 28 Dage Senere er så skræmmende er bl.a. at den har så mange referencer til nutiden og at det nogengange føles som om at man sidder og ser en dokumentarfilm da det er optaget på en speciel måde. Det hjælper også på det, at på det at da den kom frem var stortset alle skuespillerne var meget ukendte på det tidspunkt. Følelsesmæssigt er 28 Dage Senere en sand bombe. Medlidenhed, sorg, raseri osv. osv.

Skuespillet i 28 Dage Senere er virkeligt ikke til at sætte en finger på. Alle skuespillere klarer det helt perfekt. Især vores hovedrolleindehaver Cillian Murphy, der bestemt også gjorde det glimrende. Desuden

28 Dage Senere er strøget direkte ind som et af mine favoritter. Men man skal ikke gå hen til denne film for at se splatterfilm hele vejen igennem. Masser af britisk humor gør den let, smukke billeder gør den flot og de fantastiske skuespillere er med til at gøre den super spændene. Kan klart anbefales.

02/08-06En anderledes epidemi
Er virkelig ked af at jeg missede "28 dage senere" i fjerneren forleden. Øv! ;o)

Når, anyway, nice anmeldelse. Godt at høre fra dig igen. Jeg har lige set "V for Vendetta" der har fundet vej til din topliste, og det var langt fra en skuffelse som "Slevin". En film af høj klasse.

Anmeldelse følger af "V". Indtil da må du ha' det.

03/08-06En anderledes epidemi
Anonym
Rasmus, godt at høre at du er vild med V For Vendetta! Og tak for rosen af min anmeldelse.

Jeg har droppet de åndsvage og små anmeldelser til fordel for længere og mere dybtegående anmeldelser.

Jeg kan kun opfordre dig til 28 dage.. Det er hvirkeligt en god film (som du nok også har bemærket i min anmeldelse)

03/08-06En anderledes epidemi
Anonym
Ps:

Jeg så Truman Show forleden dag og sikke en overraskelse. Den vil jeg skrive en anmeldelse af lige om lidtv :)

03/08-06En anderledes epidemi
Før i tiden gjorde jeg heller ikke det store ud ad mine skriverier. Det syntes jeg selv jeg gør nu ;)

"Truman" er noget nær et mesterværk. Glæder mig til at læse hvad du har at sige.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.