Se7en: ₪ 90'erne: Store tider! ₪

Se7en
Film Se7en
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Dyster mørk og makaber Martin Lindahl...
Min kommentar til Se7enFilmBaron
Slettet
Oscar-Prognosewrathcoil
Pis!Anonym
Fantastisk!Martin
Fremragende thriller..!DiscoLemon
Benjamin Button!!wrathcoil
Indlæg Se alle indlæg (82) Se mere

07/08-06₪ 90'erne: Store tider! ₪
Anonym
SPOILERS


Seven er halvfemsernes ukronede konge af spændingsfilm. Det er sjældent man har nydt en film så meget, og samtidig så lidt. En rå og samtidig poetisk fortælling, fra nutidens Los Angeles hvor der er en psykopat på fri fod. Man ved ikke om man egentlig drømmer, da man forhåbentlig aldrig har set noget så ondt. De rå billeder, instruktionen er der bid i, skuespillet er glødende, replikkerne er stort set perfekte og så er der nok det vildeste twist, der nogensinde er lavet på film. David Fincher har skrevet sig ind i thrillerverdenen, med denne her der muligvis er den bedste nogensinde.

Hvis man tror at Seven ikke er ubehagelig, fordi Brad Pitt er med, så tager man fejl. Nogle af ligene i denne film er meget makabre og ligeledes ubehagelige. Når man kommer til slutscenen hvor man hader John Doe, for at have tortureret en masse tilsyneladende uskyldige mennesker, rejser Seven et meget stort spørgsmål. Hvor uskyldige er vi alle sammen når det kommer til stykket? Alligevel kan man ikke lade være med at få et smil på læben, når Brad Pitt skyder ham ned i slutscenen. Og efter nærmere eftertanke bliver smilet omvendt. John Doe vandt.

Hvorfor hader vi ikke denne film? Den er rå og afskyelig, men samtidig et mindeværdigt mesterværk. Seven har en spændingshøjde på højde med L.A. Confidential. Det er to meget mindeværdige af slagsen. I 1995 var denne film banebrydende. I dag er den det samme. Også måden billederne var lavet på, er stadig yderst interessent. David Fincher har smag for at smøre rigeligt på, men aldrig for meget.

Spændingen bliver holdt i live af den klassiske ”Hvad mon det næste mord er?”, men samtidig også de sublime skuespillere, og den lettere kringlede instruktion, hvor man hele tiden fornemmer uhyggen ligge og lure under overfladen. Skildringen af personerne og miljøet er vellykket, og samtidig kunstfærdigt og realistisk. Jeg har altid nydt en thriller. Bare aldrig så meget som denne her.

07/08-06Seven Lever Op Til Sit Navn. Hvorfor Kan Man Ikke Give En Film Syv Stjerner?
Ja, "Se7en" er en yderst fremragende film. Et, med rette ord, mesterværk.

Hvor fa'en kan den film skaffes på DVD? Jeg har stødt på en amerikansk importeret udgave et par gange, men den danske... Den er nærmest forsvundet ud i intetheden.

07/08-06Rasmus
Ja, online er den danske udgave så godt som umulig at opdrive, da den er udgået fra producenten. Men prøv din lokale Stereo Studio - de skal have den.

07/08-06Rasmus
Formidabel film, en af min all time favorites, fås ikke meget bedre.

Til Rasmus:

Hvis du bor i hovedstadsområdet, så prøv Fona 2000. Mener jeg så den derinde til 100 kr., for ikke alt for længe siden. Mig bekendt er der ingen Stereo Studio på Sjælland... desværre, da de ellers ofte har gode billige film.

08/08-06Se7en DVD
Emil, jeg tror der er noget om Stereo ikke figurerer på sjælland. Og langt ud på landet vil jeg dog ikke. ;)

Jeg bor i københavsområdet og en 10-15 minutter fra rådhuspladsen på cykel. Når jeg har chancen tager jeg glædeligt et smut i den tidligere Fona 2000. Den udenlandske udgave er der, ja, så det kan vel ende med at det bliver mit køb.

Da jeg var mindre kiggede jeg altid på den danske udgave, vendte og drejede den og glædede mig til en dag skulle blive min... øv! :) Aj, tak for jere henvendelser.

08/08-06How bad do you want it?
Ja, man må yde for at kunne nyde ;o)

Kunne jo ikke vide, du boede i København - der findes faktisk et lille sted ved siden af Sjælland, der hedder Fyn, og længere væk skulle der eftersigende ligge en halvø ved navn Jylland, der huser et lille mirakel - Stereo Studio. Kæmpe udvalg, små priser.

Ja, man lærer noget nyt hver dag ;o)

08/08-06How bad do you want it?
Jo tak!

Har hørt meget om den Stereo der, men til jylland tager ikke (ihvert fald foreløbig) for at finde en DVD. For that i'm sorry ;)

08/08-06Nej...
...det regnede jeg da så sandelig heller ikke med - jeg skrev lidt ironisk, da det nærmest lød som om, at Jylland og Fyn ikke eksisterede. For I har vel været der? Ved lejlighed kunne man jo købe den, men tjek da lige Fona først, det ville gøre det lettere. Stereo Studio findes i øvrigt også på Fyn.

08/08-06Da jeg købte min.
Anonym
Min Seven fik jeg af en ven. Han havde købt den for lang tid siden.
Men er den ikke udgået fra det danske marked nu? Jeg kan ikke finde den nogen steder.

08/08-06Fyn, jylland og sjælland
Beklager naturligvis hvis mit indlæg har været medvirkende til, at tegne et billede af Danmark, hvor Fyn og Jylland er ikke-eksisterende. Det var bestemt ikke hensigten. Er selv fra det mørke jylland, dog med bopæl på Amager pt., så intet ondt sagt om den vestlige del af landet.

I øvrigt mærkeligt, hvis sådan en mesterlig film ikke kan blive "genoptrykt" hos producenten. For øvrigt har det samme problem værende gældende for en dansk-tekstet udgave af The Usual Suspects, som nærmest er umulig at opdrive.

08/08-06Fyn, jylland og sjælland
Anonym
Undrer mig også seriøst over det, Slat. Kunne de ikke være ret sikre på at sælge ret godt, hvis de begyndte på at producere dem igen?
Usual Suspects og Seven er nogen af halvfemsernes største og bedste værker .

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.