Miller's Crossing - Dødens Ekko: ₪ The Coen's på ser...

Miller's Crossing - Dødens Ekko

26/08-06₪ The Coen's på seriøst grundlag ₪
Coen-brødrene viser os på fremragende vis, hvordan filmkunsten også kan se ud. Dette er deres, og et af verdens bedste bud på den bedste gangsterfilm nogensinde. Ja, Miller's Crossing har lagt sig godt ud i dvd samlingen derhjemme, og det er med rigtig god grund. Joel og Ethan Coen kan simpelthen holde os klistret op af skærmen, til allersidste minut.

Der bliver lavet mange film, om folk der går rundt i jakkesæt, og ser cool ud. Folk tror ofte at dette er gangsterfilm. Men i Millers crossing hvendes alt på hovedet. Og som Forceoffive korrekt skriver, glemmer vi at det er hardcore gangstere vi har at gøre med. Hvis jeg endelig skulle udpege et par yndlingsinstruktører, ville Joel Coen være en af dem.

John Turturro leverer en af de bedste præstationer i lang tid. Jeg glemmer aldrig scenen i skoven, hvor Turturro hvirkeligt beder om nådighed. Det er slet og ret en af de bedste scener i filmhistorien. Også scenen hvor vores gode Leo ligger i sengen, med en cirut og hører Danny boy. Det var så flot udført at jeg fik gåsehud, og det er bestemt ikke så tit at det sker.

En fremragende og lysende perle. Jeg har indtil videre set filmen fire gange, og for hver gang jeg ser den vokser fascinationen. Især dialogen hviser os hvor dygtige Joel Coen og Ethan Coen er som filmmagere. Jeg kan kun anbefalde dette værk til alle, der har en hang til gangsterfilm eller bare film. Miller's Crossing er flere gange blevet udråbt til en klassiker, og den status er fortjent. Den sår ikke Godfather, men alligevel kan man kun blive hypnotiseret, af Coens' anderledes måde at blande alt sammen på. Absolut mindeværdigt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.