Volver: Skruen uden ende vender tilbage

Volver

11/09-06Skruen uden ende vender tilbage
SPOILERS

Almodovar giver os et medrivende og følelsesmæssigt drama om familiebånd, incest og kærlighed. Genfærd bliver virkelige og man narres næsten til at tro på en lykkelig slutning, men filmens sidste billede er billedet på den kroniske seperation mellem mor og datter, et mørkt gys, der viser at den onde cirkel ikke brydes.

Og hvor fint af Almodovar at give os en mor, der hævner sin mands seksuelle overgreb på deres datter ved at dræbe ham og hans elskerinde og derefter lade moren udsone sin skyld ved at tage sig af elskerindens dødsyge datter - en handling, der samtidig umuliggør en endelig forsoning med den datter, som overgrebet oprindelig blev rettet mod.

Almodovar er stærkest når han som her viser vor skøre fiksering på vor egen skyld, vort matyrium og vores manglende evne til at elske livet. Det er altid de dødende der får kærligheden hos Almodovar, aldrig de levende.

Kvinderne er stærke og levende hos Almodovar, javel, men lys og mørke er som Za Kannushi også påpeger fint balanceret i denne rørende film.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.