Babe - den kække gris kommer til byen: Babe Max 2: Road Hog

Babe - den kække gris kommer til byen

20/09-06Babe Max 2: Road Hog
Dette er ikke en børnefilm, selvom den sagtens kan ses af større børn. Og denne anmeldelse er ikke ironisk, ej heller sarkastisk, ment.

Filmen er et misforstået anarkistisk mesterværk, som fortjener at blive set af alle skeptikere. Specielt af folk der godt kan lide gode film og som ikke bliver afskrækket af filmens rygte.

Instrueret af George Miller, manden bag Mad Max-trilogien, og det mærkes tydeligt. Faktisk har filmen på mange punkter langt mere at gøre med Mad Max end med Babe 1.

At beskrive filmens forløb vil bare fjerne en del af den fornøjelse rejsen tager publikum på, så det vil jeg ikke nævne.

Jeg har en svaghed for film, som skaber komplette universer, fordi når det lykkes på film så viser den en side af sig som ingen andre kunstarter kan. Om celluiduniverset er fiktivt eller ej, er sådan set underordnet, det handler om at skabe en virkelighed man kan fortælle den historie man vil ud med troværdigt.

I Babe 2 lykkes dette til fulde, og den ses gerne flere gange for at man fanger alle de små nuancer og for at gense yndlingssekvenser undervejs. I samme åndedrag skal det nævnes at jeg sagtens forstår hvorfor den floppede.

Med tiden vil den indtage sin rette plads i filmhistorien.

19/03-09Babe 2
Dette ER en børnefilm!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.