Secret Window: Når filmisk forudsigelighed dræber festen

Secret Window

02/10-06Når filmisk forudsigelighed dræber festen
Secret Window er en af den slags film, som er bygget op omkring et grundlæggende plottwist, som ved sin afsløring sidst i filmen, skal få publikum til at tabe næse og mund og tænke "sikke et sejt plot og sikke en fed film".

Desværre kan man allerede ganske kort inde i filmen regne plottet ud og al spændingen siver ud af filmen, som en punkteret ballon. Når først man har gennemskuet filmen (og tro mig, det kræver ikke filmiske Einsteinevner) er de såkaldt nervepirrende scener ikke nervepirrende, og den indbyggede spændende krimi/opklaringshistorie ikke spændende.

Johnny Depp kører meget på rutinen, men selv en rutinepræstation fra Hr. Depp er nogenlunde seværdig, og det redder underholdningsværdien en smule. Også John Turturro gør det ganske glimrende i hans rolle.

Secret Window er og bliver dog en tyndbenet historie, hvor intensiteten falder til jorden hurtigt inde i filmen pga. det meget gennemskuelige plot. Det er ingen store armbevægelse og fokus holdes på det nære og den lille scene. Dette er et plus, såfremt man drages af personerne og deres situation, som desværre ikke er tilfældet her.

En skuffende film, som man kun ser én gang.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.