Scary Movie 4: 4. omgang med slag under bæltestedet

Scary Movie 4

22/10-064. omgang med slag under bæltestedet
Så kom der endnu et skud på stammen af Spoofserien "Scary Movie", hvor originaliteten kan ligge på et meget lille sted, da udgangspunktet er, at gøre grin med alt og alle i de store hollywoodproduktioner.

Med disse betingelser givet, så leverer Scary Movie 4 langt hen vejen varen, selvom jeg må erkende, at denne type film aldrig bliver mine favoritter. På en ren objektiv skala (hvis en sådan er mulig), hvor der ikke tages hensyn til genre og filmens præferencer og mål, burde samtlige af disse film ligge på 1/6. Også i 4. omgang står plathederne i kø for at komme til, alle de billige point forsøges indhentet og scenerne er ofte med kun for at være platte uden at bringe historien et skridt videre.

Men alt dette ved man, når man smider en Scary Movie i dvdafspilleren, og 4. omgang har faktisk en historie, som hænger lidt sammen, ligesom jeg en del gange grinte undervejs. Med udgangspunkt i især War of the worlds, the Grudge, Saw og The Village formår filmen at levere en række af komiske pletskud, og filmen fremstår bedre end de to seneste i rækken.

Mere ros skal filmen dog heller ikke have. Den leverer en række gode grin, men mindst 10 gange så mange forsøg på jokes, som ikke virker. De fleste jokes virker utroligt letkøbte og fladpandet uden den mindste selvkritiske attitude. Selv filmens hovedmålgruppe af teenagere må da finde langt størstedelen af latterligheder for uoriginale og genbrugsagtige. En tur med grønhøsteren ned igennem manuskriptet havde pyntet, omend filmen så nok ville have haft svært ved at ramme den obligatoriske halvanden time.

Alt i alt så er Scary Movie 4 en af de bedre i serien, men samtidig kan den ikke forsvarer sig med, at folk ved, hvad de kan forvente. Selvom den ikke foregiver at være andet end en spooffilm, så kan det gøres bedre end det her. Der findes masser af komedier, som har mere originalitet og hjerte med grovbund i den samme lavkomik, ligesom filmen(e) vil have godt af færre og mere gennemtænkte jokes. Filmen har næsten fortjent 3 stjerner, da faktisk er bedre end forventet, men stadigvæk er niveauet så lavt, at jeg ikke kan give den mere end to.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.