Blindt raseri: The Fury of Nick Parker

Blindt raseri
Film Blindt raseri
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
The Fury of Nick ParkerSystemDyr

22/10-06The Fury of Nick Parker
Blindt Raseri er en af de film fra 1980’erne jeg godt kan lide, selvom det ikke er en decideret god film i den henseende.
Den indeholder bare noget af det, der lidt ligesom John Carpenter’s Hvem Springer Kineserne For eller Walter Hill’s En Russer Rydder op i Chicago, gør den til noget specielt.
Her skal det lige noteres at de to førnævnte film rangerer tæt på klassikerstatus i min bog, hvilket Blindt Raseri nok ikke helt kan klassificeres som.
Den er nok nærmere en af den type film man som seer enten elsker eller gør alt i verden for at undgå.

I hovedrollen har vi Rutger Hauer som Vietnam veteranen Nick Parker, der blev blind på en mission under krigen og derefter efterladt i junglen. Nick vakler blind og hårdt såret ind i en lille landsby, hvor indbyggerne føler medlidenhed med ham, tager hånd om ham og vigtigst af alt; lærer ham kunsten at kæmpe med sværd.
Tilbage i USA opsøger Nick den krigskammerat, der efterlod ham som død, men herefter bryder helvede løs med narkohandel, kidnapning og masser af hårdtslående action.

Det lyder begrænset kan jeg godt høre, men filmen holder et ganske godt tempo uden at blive aldelea tåbelig og Rutger Hauer er ganske underholdende i hovedrollen som den blinde sværd ekspert.

Blindt Raseri er instrueret af Phillip Noyce, der før denne stod bag Døden Om Bord, en udemærket thriller med Nicole Kidman og Sam Neill, og senere har haft stor succes med Harrison Ford-filmene Patrioternes Spil og Dødens Karteller.

For fans af 1980’er actionfilm kan jeg kun anbefale Blindt Raseri. Rutger Hauer beviser her hvorfor han igennem en længere periode var en effektiv hovedrolleindehaver. Nu om stunder er han røget tilbage til birollerne, selvom det lader til at han har fået lidt af et comeback med optrædener i både Sin City og Batman Begins.

4 stjerner

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.