Dommeren: Og Dommen Lyder....

Dommeren

27/10-06Og Dommen Lyder....
Forfejlet dansk drama, der kaster indtil flere temaer ind i ringen, såsom racisme, paragrafrytteri og magtmisbrug, mens den oveni gerne vil være en film om en mand der har mistet sig selv på grund af karriereræs.

Desværre er det som om instruktør Fredholm og manuskriptforfatter Mikael Olsen ikke rigtigt har kunne bestemme sig til, hvad de egentlig helst ville at deres film skulle handle om, så derfor føler man at ingen af disse emner følges fyldestgørende til dørs. Den ender med at føles som om den ikke rigtigt for alvor handler om noget som helst. Så selv om den i momenter fænger fint, så er det eneste man faktisk ender med rigtigt at få ud af den, irritation over spildte muligheder og politisk korrekte og banale tilgangsmåder til materialet.

I hovedrollen som karrierefikseret formand for flygtningenævnet der får problemer både i jobbet og privat, er Gantzler særdeles lad at se på. Det kunne snart være rart at se den mand vise lidt nosser i en rolle igen. Ellers er filmen befolket med alvorsfulde mennesker, hvis sure fjæser det bliver stereotypt og anstrengende at se på. Kort sagt, ”Dommeren” er ikke en god film.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.