De røde heste: Enfoldigt og Forsimplet

De røde heste
Film De røde heste
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Enfoldigt og ForsimpletThomas Nielsen

01/11-06Enfoldigt og Forsimplet
Den naivt fortalte historie om gårdejeren (Meyer) der er tæt på at miste gården, men reddes af Ole Offer (Reichhardt), der samtidig forelsker sig i Munks datter (Maës), er den første filmatisering af en af Morten Korchs bøger. Den blev i sin tid en af dansk films største indenlandske succeser nogensinde og startede en nærmest ulidelig bølge af mere eller mindre værdiløse Korch’ske filmatiseringer.

Den her løfter sig dog klart over gennemsnittet af hvad der skulle følge. Teknisk er den ofte både primitiv og på grænsen til det elendige, men den uprætentiøse og jævnt fortalte historien hænger faktisk fint sammen og så fænger den. Der spilles godt og både alvoren og humoren fungerer fint, uden at nogen af delene når store højder. Det er en typisk, skulle det siden hen vise sig, men her over gennemsnittet, ”Korch’sk” film, med tilhørende gammel dansk charme og bondegårds idyl, hvor kærligheden overvinder alt. Og selv om det både er enfoldigt, virkelighedsfjernt og forsimplet, hvem kan så i grunden have noget imod det.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.