De andres liv: Besøg Hohenschönhausen

De andres liv

15/11-06Besøg Hohenschönhausen
Fremragende film, jeg synes ikke den er kliche-agtig, men viser tværtimod at østtyskerne netop ikke bare var onde men lige så meget i klemme i systemet uanset hvilken side af Stasi bordet, de sad på!

Hohenschönhausen, som er Stasi fænglset, eksisterede i virkeligheden og kan besøges i Berlin (Gedänkstette Hohenschönhausen).

Prøv engang - var på rundvisning derude med en guide, der selv havde siddet der i 5 måneder i 1987. Det var en voldsom og skræmmende oplevelse at høre hvor systematisk han var blevet psykisk mishandlet som tyve årig.

Forresten ligger Normannenstrasse ikke langt derfra - Stasis tidlgere hovedkvarter med over 20.000 anstatte og der hvor hovedpersonen sidst i filmen læser om overvågningen af ham. Stasi chef Erik Mielkes kontor står som da han forlod det i hast dengang i november 1989. Der er indrettet cafe i de originale omgivelser - det gamle herreværelse, hvor de øverste Stasi folk holdt pause fra møderne. Det er ligeledes et besøg værd. Det er som at blive sat 20 år tilbage i tiden.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.