Red-Eye: Højt At Flyve, Dybere At Falde

Red-Eye

07/12-06Højt At Flyve, Dybere At Falde
Des flere film jeg har set af Craven igennem tiderne, des mere kan jeg undre mig over mandens status som kvalitativ gyserinstruktør blandt genrens fans. Selvfølgelig var det ham der lavede den oprindelige ”A Nightmare On Elm Street” med ikonet Freddy, og selvfølgelig er det ham der har lavet film som ”The Hills Have Eyes” og ”The Last House On The Left”. Der er bare det ved det, at alle disse film føler jeg i bedste fald kun hæver sig lige over middelmådigheden og ofte mere lever på deres chokerende ubarmhjertighed end deres egentlige filmiske kvaliteter.

Hans seneste film her ”Red Eye”, om en ung kvinde (McAdams) der pludselig trues og afpresset af en morderisk galning (Murphy) ombord på et fly er bestemt heller intet at glæde sig over. Udover at vælte sig i tungnemme klicheer og banaliteter lykkes det dårligt Craven at fortælle historien så den kan afholde en fra godt gammeldags at kede sig. Ja chokere kan han såmænd ikke engang mere. Teknisk er den da fint udført og skuespillerne er velvalgte, særligt Murphy gør sig i sådan en rolle. Desværre er alt det bedste om denne letforglemmelige ligegyldighed af en thriller så også sagt. Derfor vil jeg afholde mig fra at sige mere.

08/12-06Højt At Flyve, Dybere At Falde
Rigtig god og præcis lille anmeldelse, min ven. Godt at se dig tilbage. Jeg har det præcis på samme måde som du mht. Craven, selvom jeg godt lod mig underholde en hans seneste red eye, men noget pragtværk var den ikke.

14/12-06Højt At Flyve, Dybere At Falde
Jeg takker min ven og ser frem til at læse mere fra din side (du skriver jo alt for lidt efter du er blevet parforholdskedelig...griner).

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.