Nærkontakt af tredie grad: Spørgsmål/kommentar - Spoiler

Nærkontakt af tredie grad

11/12-06Spørgsmål/kommentar - Spoiler
Er det bare mig, eller er Neary selvoptaget og respektløs og er han fuldstændig ligeglad med sin familie, jeg mener det virker det bare som om, når han nu vælger at forlade alle der elsker ham og gå ind i rumskibet, tænker han slet ikke på at hans børn for brug for at hans kone for brug for ham, det er som om han siger fuck dem, nu tager jeg lige et smut i rummet, ha et godt liv?

11/12-06Spørgsmål/kommentar - Spoiler
Spielberg har selv kommenteret dette i dokumentarfilmen der ligger på DVD udgivelsen. Det var den unge, naive og respektløse Spielberg der kunne tillade sig dette. Den frihed som en ung intruktør har.
I dag, sagde han, ville han aldrig lave film om en familiefar der dropper familien til fordel for sin ufo-passion. Ikke nu hvor han kender familiens værdi. - Og det afspejler sig især i hans War of the Worlds, hvor en hærgende invasion af brutale aliens ikke kan få knækket familiens bånd.

11/12-06Spørgsmål/kommentar - Spoiler
Ja netop, Spielberg er blevet stokkonservativ;o)

12/12-06Spørgsmål/kommentar - Spoiler
I WOTW var familien jo knækket, inden fremmede væsener overtog planeten, hvilket jo giver filmen en helt ny dimension midt i ragnarokket. Vi er enige om, at slutningen er for sentimental, men ellers synes jeg, at "stokkonservativ" er et hårdt ord om en mand, der har leveret to fremragende film på blot et år. WOTW's misantropiske elementer kombineret med den åndeløse spænding vidner i mine øjne om, at Spielberg hverken har mistet gnisten fra sine ældste værker, og samtidig at han ikke er bange for at udfordre sig selv.

12/12-06Spørgsmål/kommentar - Spoiler
Det kan du jo så mene hvis du vil. Jeg mener stadig manden er blevet en bit reaktionær, skønt hans film da underholder godt. At du så kalder noget en "ny dimension" som jeg kalder en poppet og banal kliche kan jeg kun smile af. Det var sat på spidsen da jeg skrev det, men ikke meget. Mere har jeg ikke at sige om den sag!

12/12-06Spørgsmål/kommentar - Spoiler
Og det kan du så mene, hvis du vil. Godt nok siges det, at en kunstner ikke er bedre end sit seneste værk, men da Spielberg senest har lavet "Munich", ser jeg ingen grund til at dømme ham ude. Tværtimod.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.