21 gram: Who will be next?

21 gram

14/12-06Who will be next?
Anonym
21 Grams er fængslende. Så fængslende at man nærmest sidder tætpakket i bås filmen igennem.

Alejendro Ganzález Iñárritu er uden tvivl vores tids største instruktør. Han når en til benet, hvad angår liv – såvel som død. Det er ganske få instruktører, der kan dette. 21 Grams er næsten spænende hele vejen. Samtidig er den poetisk, og i visse punkter stillestående på den spænende måde. Selvom det er barsk er det satidigvæk dejlig filmnydelse.

Det er først når ti øren falder at det egentlig er en forrygende stærk bedrift. Den er ganske god og fremragende, men det er dog kun når instruktionen og resten af crewet kan spille op imod de tre ultra-stærke hovedrolleindehavere den får den sidste snert af mesterlighed, der jo er i Iñárritu’s film.

Det er dog et til svagt punkt. Den foregår ikke kronologisk. Ikke at jeg har noget imod dette, for det fungerede blænende i Tarantino’s Pulp Fiction. Brikkerne falder skam ganske vellykket på plads, men da man følger episoderne hver for sig i alt for korte scener, mister man nemt overblikket og det bliver derfor en sand rodeforestilling.

Men man går dog aldrig galt i byen, hvis man gerne vil have lidt hjernetræning samtidig med et stærk og konstant fascinerende drama. Der er denne intensitet og glohed ved 21 Grams.

Naomi Watts er et af de navne jeg har bidt mærke i. Hun er helt forrygende. Hun spillede ren skrigedukke i King Kong, men efter jeg så hende i nogle andre film, blev mit syn ændret voldsomt. Hun er simpelthen bare fantastisk og måske et af de mest lysende unge talenter. Og så er der jo aldrig noget at klage over ved Penn og Del Toro. Ifølge mig burde dette var et af de bedste casts nogensinde.

Se hellere dette stærke drama. Du føler dig ganske godt tilpas bag efter. Den er dyb, og du føler dig højest sandsynligt klogere bagefter.

14/12-06Who will be next?
At kalde Naomi Watts for en skrigedukke i King Kong synes jeg er for meget af det gode. Jeg synes netop, at hendes præstation er med til at løfte både troværdigheden mellem Ann og Kong og filmen som helhed.

Desuden er jeg uenig i, at fraværet af kronologi er et svagt punkt. For mig var det netop denne udfordring ved at se filmen, som var med til at løfte den, men det er måske en smagssag.

Ellers en fed film af en fed instruktør, som du også skriver. Jeg kan dog bedre lide denne end Amorres Peros, hvor du ud fra dine anmeldelser at dømme har det omvendt. Jeg synes, at de tre hovedrollepræstationer er helt eminent i 21 grams og lige give denne en tak ekstra ift. Amorres Peros.

Har desværre ikke fået set Babel endnu.

14/12-06Who will be next?
Jeg kan kun erklære enig med Mr. Slat. Watts er fantastisk i King Kong og gør for en gangs skyld en screamqueen til mere en blot en smuk kvinde i nød. Det lugter langt væk af et forsøg på populisme at skrive sådan. men hey, ellers Sanderbo respekt for din mening og tak for dine mange gode anmeldelser.

15/12-06Who will be next?
Jeg syntes også filmen var rigtig god og var meget betaget af den første gang jeg så, men efter et gensyn er mit positive syn på filmen faldet en lille smule, grundet til dette er den måde den er klippet på, ikke fordi det er forvirrende, men ganske enkelt fordi jeg ikke kan se nogen som helst grund til at klippe en film sammen på den måde. Det virker mere rodet end sammenhængende efter min mening.

15/12-06Who will be next?
Anonym
Det var måske en overdrivelse, men i to har begge givet King Kong 6 stjerner. Mine ører gjorde faktisk ondt efter King Kong, pga. Naomi Watts og den gigantiske abe. Og desuden er det da fuldkommen åndssvagt, at skrive at det er et forsøg på popularisme! Kan jeg ikke skrive sådan, uden du skal tro at jeg prøver på sådan noget?

15/12-06Who will be next?
Du kan da skrive sådan som du vil, lige så vel som jeg kan tænke hvad jeg vil! Hvis vi ikke kan gøre det, så går der lidt for meget flinkeskole i den til min smag (hvad der længe ar været problemet på Scope mener jeg). Men i øvrigt var det jo også din underliggende kritik af at hun spillede dårligt og det er altså lodret forkert (ifølge mig!). Så kan jeg ikke se hvad det har med sagen at gøre, om jeg giver filmen, 3-4-5-6 stjerner, min påstand havde været den samme, fremfor blot at skrive hvad jeg tror er den rigtige mening at have.

15/12-06Who will be next?
Anonym
Du har jo åbenlyst givet King Kong seks stjerner, og så tror jeg skam ikke at du synes at hovedrolleindehaveren spiller dårligt. Og nej, der skal skam ikke gå for meget "Flinkeskole" i det, jeg synes bare at det er åndssvagt, at det første du gør er at tro at jeg gerne vil have opmærksomhed.

15/12-06Who will be next?
Jeg tror du fik den galt i halsen og misforstod min pointe. Naturligvis er chancen stor for at jeg finder Watts god, når jeg giver filmen seks stjerner. Pointen var at jeg ville finde hende god, også selv om jeg fandt filmen langt mindre god, fordi hun gør det godt!

Og naturligvis vil du have opmærksomhed, eller skrev du jo ikke her på siden. Det gør du jo for at udtrykke din glæde omkring film, for at fortælle om hvad du har set og snakke med andre med samme interesse, og får du ingen opmærksomhed, er det jo i længden kedeligt. At du så kun vil have den ukritiske er til at forstå. Men Sanderbo, jeg har sagt det før, jeg siger det igen. Jeg finder du skriver både gode og spændende anmeldelser, så tag ikke min kritik så tungt, for sådan er den ikke ment. Så derfor tror jeg også du kan bære kritikken, også selv om den ikke er dybt saglig. Du klarer dig jo bedre og skriver flottere end de fleste herinde!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.