The Descent: Survival Instinct.

The Descent

02/01-07Survival Instinct.
Der er efterhånden skrevet flere rigtig gode indlæg om Neil Marshall's gyser The Descent, og jeg kan kun være enig i begejstringen.

Udover et veloplagt ensemblecast af stærke kvinder - måske de dramatisk mest interessante siden Ellen Ripley og Sarah Connor - udnytter filmen (modsat The Cave) maksimalt sin arena, nemlig en hidtil udforsket grotte. Det finder vi ud af lidt inde i filmen, men det var nu ret oplagt (og foreshadowed) at gruppens smarte tøs løj om "turistgrotterne".

Det jeg vil tilføje tidligere indlæg af "the usual suspects" herinde, er at jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst var så opslugt af karakterernes "fight for survival". Det er simpelthen skræmmende troværdigt, også selvom de kæmper mod en race af blinde, altædende mutanter, der lever under jorden.

Instruktionen er knusende sikker, de mørke klaustrofobiske billeder perfekte og sammensætningen af de seks "City Slicker" piger fremprovokerer drama, som de færreste gysere kommer i nærheden af.

Og titlens fulde mening...ja den kan man snuse sig til uden at se filmen, men elegancen hvormed Marshall rammer den voldsomme historie ind er særdeles imponerende. Et stort skridt videre fra Dog Soldiers.

Tag ikke fejl...The Descent er mest skræmmende pga. forventningen om hvad der sker nede i grotten. Men når så konfrontationerne opstår så er det med en intensitet og respekt for overlevelses instinktet i alle levende væsner, at jeg sad på kanten af min sofa og bed negle.

Fabelagtig gyser som må være den absolutte modpol til "supernatural horror" a la The Grudge.
The Descent er både subtil og in your face på samme tid, også er det jo skønt med uforudsigelig spænding ;)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.