Brokeback Mountain: Følelserne udeblev

Brokeback Mountain

14/01-07Følelserne udeblev
Ang Lees meget omdiskuterede og alternative lovestory Brockback Mountain er en meget flot film og sublimt håndværk, men mangler sjæl.

De to cowboys Ennis (Ledger) og Jack (Gyllenhaal) møder hinanden da de skal bevogte får for en indebrændt kvægavler (Randy Quaid). Som månederne skrider frem udvikler de to mænd et godt venskab og de ender med at være sammen en trøstesløs vinternat. De skilles og ser ikke hinanden igen førend de begge har stiftet familie. Men gensynet vækker også følelser til live igen, og en fortælling om den umulige kærlighed kan begynde.

Visuelt set er Brokeback Mountain et pragtværk og de mange smukke locations står i fin kontrast til de to figures vilde kærlighed og Ledger og Gyllenhaal spiller op til deres bedste.

Men på trods af alt dette sad jeg aldrig og følte for vores to hovedpersoner og det har jeg behov for at skulle når jeg skal se en film som denne ellers virker det ikke plus at filmen er alt for lang og har for mange døde perioder, men smukt er det som sagt.

Det kan desværre ikke blive mere end tre stjerner fra min side

14/01-07Følelserne udeblev
Anonym
Skarpskåret of rap lille anmeldelse. Je fik forresten set "State of Grace" forleden dag. Den var fremragende.

14/01-07pinhead
(spoiler forude)

Vil du ærligt sige, at du intet følte for karakteren til sidst, når han står og sørger over den andens død med hans gamle skortje mellem hænderne. Her hvor han forbander den dag, han sagde nej til det vidunderlige liv, han kunne have levet og som blev serveret på et sølvfad lige foran næsen på ham. En fabelagtig afslutning. Fordi den både straffer og sympatiserer. Jeg var rørt.

15/01-07Emil
Emil: Jeg følte da noget ved slutningen, (mest da de tæver Gyllenhaal i de små flashbacks, det var jo direkte ubehageligt at se på) men jeg blev altså ikke så rørt over filmen som jeg troede jeg ville blive, så overraskede faktisk mig selv. (specielt efter de andre indlæg), men ved ikke om mine forventninger var for store, det kan jo også være forbundet med det.

sanderbo: Godt du fandt State Of Grace så god, venter spændt på en anmeldelse

15/01-07pinhead
Okay. Fair nok. Undrer mig bare, men jeg respekterer naturligvis din mening.

15/01-07pinhead
Jeg tolkede slutningen anderledes, som om han endelig kunne leve med sig selv.

15/01-07pinhead
Godt at høre, jeg vil nødig fremstå som en der ikke kan føle noget ved en film :-) det er da også godt man kan have delte meninger

15/01-07sandmand
Hva'ba?? At han endelig kunne leve med sig selv? Hvordan kan han leve med sig selv, når han indirekte er skyld i hans død? Naturligvis sat lidt på spidsen, men havde han taget imod hans tilbud og levet et lykkeligt liv ude på landet, var ulykken jo næppe sket.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.