Gladiator: Et mesterværk.

Gladiator

31/12-02Et mesterværk.
Anonym
Blod, indvolde, gru og rædsel er nok en beskrivelse af filmens hele forløb. Spektakulære computereffekter er bygget op omkring det her mesterværk. Ridleys talent for at skildre kamphandlingerne er så realistiske og imponerende, at det er lige før man synes, man selv var i filmen.

Kampscenerne er uhyggelige realistiske og troværdige, som så ofte i en Ridley Scott film. Det andet mesterværk fra Ridley var slaget i Somalia, "Black Hawk Down". Den realisme og den skræmmende budskab skal og burde være i sådanne film, for at vise hensigten/meningen, kampen og overlevelsen i filmen. Ridley er ikke bange for at "vise" blod, indvolde osv i hans film. Ridley kigger ikke så meget på "aldersgruppe", eller hvilken målgruppe skal være "pengemaskinen" til den pågældende film Ridley kommer med. Ridley kigger kanske enkelt på, at gøre filmen til en realitet, vise at krigen er helvede, vise og skabe de mørke og skræmmende elementer, og Ridley viser os, hvordan krigen eller slaget føres i dag. Og det viser han både i "Gladiator" og "Black Hawk Down".

Næsten alle hans film er intense og overdådige. Man må sige, at Ridley kan sit kram.

Lydeffekter, billeder, fotograferinger, kostume, sminke osv skulle der også tages hensyn til, og jeg må sige, at alt det går i en stor enhed. Alt er velovervejet til absolut det mindste, og hvem kan være bedre end selve Hans Zimmer til at styre filmens musik? Den tyske Zimmer har været nomineret hele 7 gange til en oscar, og har også vundet den 3 gange hvis jeg ikke helt tager fejl. Inklusiv i Gladiator. Hans Zimmer formår at bevæge filmen med hans imponerende talent, at Hans Zimmer er næsten lige så vigtig som Ridley Scott er.

Et sandt mesterværk....

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.