Brokeback Mountain: Marlboro Queer

Brokeback Mountain

25/01-07Marlboro Queer
Man må virkelig give Ang Lee credits for at udfodre sine egne evner. Fra japansk kampsport og Marvel film svinger turen til noget så utraditionelt som en bøsse-western. Kan udfodringen overhovedet blive stor nok for Ang?

Brokeback Mountain er både en fantastisk formidlet kærlighedshistorie og samtidig en genre-reflektion. Historien om to hyrder der med stramme læber og knebne øjne prøver at undertrykke deres tarvelige følelser for hinanden. Konsekvenserne bliver fatale, fordi deres verden er som den er, og fordi omgivelserne er ikke parate til at tolerere nogen alternativ form for maskulinitet.

Men Ang Lee udforder også den velkendte western-genre. Præcis som Clint Eastwood i The Unforgiven præsenterede svage, syge og grædende cowboys, så går Ang et skridt længere ved at introducere den homoseksuelle cowboy. Vi er fjernt fra Gary Cooper, John Wayne og den amerikanske mytologi som western-genren repræsenterer. Det er denne genre-leg der gør Brokeman Mountain til et vellykket filmværk i sig selv.

Så glem alt om Hella Joof's utilgivelige ringe bøssekomedie, og vælg istedet dette store og slående kærlighedsdrama. Flotte billeder og flot film i dristigt format.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.