Ledsaget udgang: Vellykket Satire

Ledsaget udgang

29/01-07Vellykket Satire
Erik Clausen er jo ikke en mand der satser på at forny filmsproget eller kunsten, men til gengæld gør han det han er bedst til: Lave en gæv komedie med små stænk af menneskeligt drama og social satire hist og pist

Clausen spiller selv hovedrollen som en figur vi efterhånden er begyndt at identificere ham med: Den rapkæftede gadedreng fra Nørrebro, denne gang spiller han John der pga. sin søns bryllup får lov til at komme på ledsaget udgang. Ledsageren er den rare, trinde og lidt kluntede fængselsbetjent Bo (Jesper Asholt) der tilsyneladende bare er endnu en jysk "bonderøv", men de to mænd bliver klogere på hinanden som den begivenhedsrige dag skrider frem.

Allerede da jeg trådte ind i biografsalen, ledsaget af min far, kan man straks se at denne film ikke nødvendigvis taler til min målgruppe, men jeg´har nu altid kunnet lide Clausen og hans kontante måde at formidle en velkendt historie på og jeg morede mig da kosteligt i den 1½ time filmen varede. Clausen har aldrig lagt skjul på at han holder med den lille mand i samfundet, men samtidig fortæller man også at vi ikke nødvendigvis skal sympatisere med disse.

Erik Clausen gør det godt som John, men det er sjældent jeg har set ham spille et så udpræget dumt svin som i denne her film. Jesper Asholt er ikke mindre end fremragende som Bo (scenen inde i pladeforretningen får mig stadigvæk til at smile :-)) og han viser at han sagtens kan konkurrere med en så rutineret mand som Clausen.

Dejlig med en lidt jordnær film der kan fortælle os hvor vi står henne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.