The Queen: - For Queen and Country -

The Queen
Film The Queen
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Hendes Majestæt Helen MirrenBries Blog-O-R...
God oplevelseHyggesprederA
Elizabeths sorte årCarcajou
Se den pga. Helen Mirren!Kirsten
- For Queen and Country -Emil Schultz
Quite!Za Kannushi
The Queen said: "I'm aghast"sandmand

29/01-07- For Queen and Country -
Med ”The Queen” graves der dybere i en autentisk episode, der fyldte meget tilbage i 1997, og som længe har været en torn i øjet på den britiske befolkning. Nemlig den tragiske trafikulykke i Paris, hvor Prinsesse Diana og hendes sammenlever omkom. Her fokuseres der så på ulykkens efterspil, og vi oplever således tingene indefra - både hos den kongelige lejr men også hos den nyligt valgte statsminister Tony Blair, som ikke deler hendes majestæts ønske om at undgå en offentlig begravelse og i stedet sørge i stilhed.

Lad det være sagt med det samme – filmen er vellykket, men mangler også en del nye tanker for at kunne kalde sig skelsættende de gode hensigter til trods. Det er en meget ”engelsk” film, som ligner sin hovedperson; afdæmpet, udramatisk og, desværre også, konservativ. Denne tilbageholdende stil er charmerende og endda en smule selvironisk, men også kunstnerisk hæmmende hvorfor filmen i perioder godt kan føles lidt tv-film-agtig.

Til gengæld er den underspillede dramatik en fornøjelse at overvære, når den udnyttes. Som forsøg på at menneskeliggøre kongefamilien er filmen ganske interessant, og der gives et kritisk men også nuanceret billede af kongefamilien. Endnu mere interessant er filmens hovedtema om kampen mellem traditioner og nytænkning, mellem folkelighed og integritet. Sidstnævnte kunne der bare godt være brugt flere kræfter på, da det uden tvivl er i kraft af dette, at filmen har sin berettigelse.

Helen Mirren giver en pragtpræstation i hovedrollen og formår at portrættere Dronning Elizabeth 2. med den nødvendige blanding forstokkethed og oprigtighed. Hun er den direkte årsag til filmens vellykkede resultat og er med til at give et mindeværdigt indblik i en tilværelse, der foregår bag lukkede døre i den virkelige verden.

Lidt ærgerligt at filmen ikke kommer op på samme niveau som sin hovedrolleindehaver. Hvor Mirren er en oscar værdig er filmen det nemlig ikke. Der spilles ganske enkelt for meget på publikums nysgerrighed omkring det royale liv og hang hertil - dog må man sande, at selv samme nysgerrighed fastholder ens interesse fra start til slut.

29/01-07- For Queen and Country -
Jeg kan ganske enkelt ikke erklære mig mere enig. Helen Mirren spiller lige til en Oscar, men som du også selv siger, er "The Queen" ikke en film, der burde have chancer i kampen om prisen for bedste film. På den anden side kan man sige, at vinder Mirren, vinder filmen.

Desuden syntes jeg billedet af Tony Blair var tegnet lidt tamt og endimensionelt. Og som du skriver Emil, ingen skelsættende film, men meget interessant (især for en knægt som mig, der ikke kender voldsomt meget til det royale England).

29/01-07Rasmus
Godt at høre. Ja, jeg finder det også en smule uretfærdigt, at filmen har fået en nominering i den store kategori, når det sker på bekostning af film som "Children Of Men", "The Prestige" og "Stranger Than Fiction", som alle er bedre i mine øjne. Al respekt til Mirren dog - nu skal jeg lige have kigget på de andre nomineredes præstationer, men i skrivende stund ligner hun en frontrunner.

30/01-07Emil
Ja, jeg mener også at "The Prestige" og "Children of Men" burde være med i frontløbet af Oscar-showet. Specielt sidstnævnte der virkelig er en af de absolut bedste Sci-fi film jeg har set.

Hvad mener du om "Children of Men"?

30/01-07Rasmus
Heureka! Elskede den fra start til slut. Lækkert sci-fi brag.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.