Matchstick Men: Fornøjelig film med lidt af hvert!

Matchstick Men

05/02-07Fornøjelig film med lidt af hvert!
Det kan godt være, at Ridley Scott tog sig en lille slapper efter den mesterlige Black Hawk Down, og valgte at lave en mere afdæmpet film. Heldigvis beviser han med Matchstick Men, at det ikke kun er de store produktioner han mestrer, men også de mindre. Det er en elegant lille film Scott har flettet sammen om svindlere, og den fine blanding mellem komedie og alvorligt drama fungerer glimrende. Og her beviser Scott netop, at man sagtens kan blande tingene sammen, så længe det er gjort med omtanke, og det er det her må man sige. For der er både humor og fængende emotionelle øjeblikke i denne film, heldigvis uden det bliver for poppet, og gudskelov for det.

I hovedrollen leverer Cage en af hans bedre præstationer. Cage har ellers en kedelig tendens til at sige ja til ligegyldige roller, hvor hans talenter sjældent kommer på prøver, men her lykkedes det ham at vise os, at han sagtens kan spille de gode roller. I birollerne er der flere der er nævneværdige. Alison Lohman gør et godt indtryk, uden hun på noget tidspunkt bliver irriterende. Rockwell er også god.

Teknisk set kan man ikke sætte en finger på en Ridley Scott film. Det er på alle måder en superskøn film at se på, hvor alt er gennemtænkt til det mindst, som altid når de store står bag. Musikken styres af ingen ringere end Hans Zimmer, og den er også skøn, men uden de store toner, det er en afdæmpet Zimmer, og sådan skal det også være i en film som denne.

En velfungerende film på alle måder, måske lidt langtrukken visse steder, men til at leve med, når den samlet set fungerer så godt. 4 store stjerner.

05/02-07Fornøjelig film med lidt af hvert!
Yes Gott, her rammes nemlig en god balance mellem det alvorlige og det morsomme, som Scott får til at fungere næsten perfekt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.