Biler (org. version): Udstødningsgas

Biler (org. version)

15/02-07Udstødningsgas
”Cars” er Pixars nyeste i rækken af succesfulde computeranimerede film, og ligesom de tidligere er den sød, hyggelig og lidt småkedelig, når man ser bort fra de tekniske præstationer.

Ligesom tidligere viser de igen en børnefantasi i computergrafik. I ”Toy Story” var det levende legetøj, i ”Monsters” var det monstrene i skabene, i ”The Incredibles” var det superheltene, og denne gang er det bilerne. Alle raske børn har jo leget med biler. Personligt var jeg dog mere interesseret i at skabe universer og historier med Lego og Playmobil, men jeg har da leget med biler i ny og næ i in barndom.

Lightning McQueen (Owen Wilson) er en racerbil, der kører noget, der minder om Nascar. Han er en selvisk blærerøv, og så kan vi jo godt regne ud, hvordan han ender i denne pædagogiske film,der propaganderer de 'rigtige værdier' for børn. På vej til et afgørende løb for sæsonen sker der et uheld, og han ender i en lille flække på Route 66, hvor han ødelægger en vej. Som straf skal han reparere vejen, og undervejs lærer han de lokale og det smukke i et americana-lillebysamfund at kende. Gode gammeldags værdier om uselviskhed og at støtte sig op ad hinanden. Filmen er til tider ulækker og kunstig i sine forsøg på at skabe en feel good stemning i flækken.

Specielt er det hele lidt ulækkert, når man tænker på, at de maskiner, filmen hylder, er med til at ødelægge verdensklimaet. Denne film ville være et interessant valg til at vise i en double feature sammen med ”An Inconvenient Truth”.

Men ud over det, så ville det være en udmærket og flot film at vise for en flok mindre børn. Ellers er den lidt uinspireret, når man tænker på, hvor meget de kan gøre med computergrafik.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.