The Ninth Gate: Djævelens Puslespil

The Ninth Gate

16/02-07Djævelens Puslespil
Roman Polanski er en fremragende instruktør og det viser han endnu en gang med denne dystre, overnaturlige thriller.

Corso (Depp) er bogdetektiv der bliver hyret af den excentriske rigmand Balkan (Langella) hvor Corso får til opgave at finde to andre eksemplarer af en bog Balkan ejeer. En bog der efter sigende skulle kunne hidkalde Lucifer himself.
Jagten på bogen kompliceres dog en del pga. de folkn der bliver indblandet i mysteriet dør en efter en, og snart er den kyniske Corso fanget i et spil hinsides den menneskelige forståelse.

Når man ser en Polanski-film skal man aldrig regne med det store effektjageri og at få alle svar servret på et sølvfad og det er bestemt heller ikke nogen undtagelse med The Ninth Gate. Det er et fremragende puslespil hvor det er historien der er i højsædet og godt akkompagneret af flot kamerarbejde og den dystre musik af Wolijech Kilar gør blot mysteriet endnu mere nærværende.

Johnny Depp ses her i en herlig underspillet rolle som Dean Corso, og efter min mening en af hans bedste præstationer side om side med Donnie Brasco og Pirates Of The Carribbean, men vi må heller ikke glemme Frank Langella som den mystiske Balkan, han er simpelthen fremragende.

The Ninth Gate er kort fortalt en vellykket film på alle punkter, men hvis man forventer et adrenalinpumpende stykke actiongys ala. End Of Days bliver man skuffet, men hvis man derimod søger en begavet, dæmonisk og symbolsk gyser omkring det overnaturlige og køber du filmens præmis er det to fornøjerlige timer i selskab med Polanski og Depp!

16/02-07pinhead
Fint, fint indlæg til en af Polanski's mere udskældte film.
Det er dejligt at læse at du ikke er blandt de mange, der ellers har fundet denne pragtfulde film middelmådig.
Helt klart en af Polanski's fedeste film og blandt dens styrker er netop som du fremhæver kamera arbejdet, der er med til at fremme den dystre tone i historien og det eminente score af Wojciech Kilar (mit absolutte yndlings soundtrack).

Dejligt indlæg pinhead!
Nu skal den sgu genses ;-)

16/02-07sv: pinhead
Faktisk var jeg en af dem, der gav Polanski en del smæk for denne film efter jeg så den første gang. Jeg må dog erkende at efter gensyn på dvd er filmen langt bedre end jeg gjorde den til.

Fantastisk stemning, god skuespillere og et dejligt diabolsk plot. I really like this movie now ;D

16/02-07sv: pinhead
Jeg har hørt om flere, der har ændret mening efter et gensyn med denne film.
Slutningen har tit været den helt store hæmsko for de, der ikke kunne lide filmen.
Jeg holder selv meget af slutningen tvetydighed, den ligger sig pænt i forhold til resten af filmens tema.

16/02-07sv: pinhead
jeg er bidt af en gal bogsamler-mani - så for mig var fimen en rigtig "pageturner" - men en af de bedste Polanski-film?
Problemet er, at han har lavet 2 "guddommelige" film i særklasse ( Rosemary og Chinatown) - men af de øvrige "dødelige" Polanski-film er Ninth gate bestemt en af de bedste...

17/02-07sv: pinhead
Ja, det er rigtig nok mange har fældet denne film en smule, SystemDyr, men du står i hvert fald ikke alene :-). Nu ved jeg blot ikke hvilken Polanski film der skal følge. Har tænkt på The Tenant eller Repulsion.

Jeg synes tværtimod slutningen var genial, og mysteriet var så dygtigt udført at man ikke kunne andet end at være klinet op af skærmen, lidt ligesom Chinatown.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.